Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Medvét táncoltattak” a váradi kosárlabdázók

Visszafogottan, mi több óvatosan tekintettek a váradi kosárlabdázók a Temesvári Timba elleni meccsre, hiszen alig fél évvel ezelőtt csak az utolsó másodpercben szerezett kosárral sikerült legyőzniük jóval gyengébb bánsági ellenfelüket, amely azóta több tengerentúli kosárlabdázóval erősített. A vasárnap esti találkozón aztán kiderült a váradiaknak is erősebb csapatuk van a tavalyinál, amely látványosságban és pontosságban is felülmúlja elődjét.

 

Közel kétezer néző volt kíváncsi a találkozóra, s ez a szám azért is önmagáért beszél, mivel az új idényben már csak a hétévnél fiatalabbaknak jár ingyenesség a VSK meccseire. A kezdődobást Nicolae Diaconu, a VSK-Digi férfi vízilabdacsapatának tagja végezte el a nézők ovációja közepette, sokan ugyanis a pólócsapat BL-továbbjutásának is tanúi voltak, alig hat órával azelőtt. A kosárlabdameccsen hamar kiderült a „medvék” becenévre hallgató vendégcsapat színes bőrű légiósai remekül képzett játékosok, akik távolról is igen eredményesek, ám a védekezéssel nem sokat törődnek. A váradiak végig irányításuk alatt tartották a játékos, az első negyed végén tíz pont (29–19), a nagyszünetben pedig 19 pont volt az előnyük. A térfélcserét követően sem változott a helyzet, a hazai csapat közel harmincpontos (77–50) előnnyel vágott neki az utolsó negyednek, amelyben már a cserejátékosokat is pályára küldte Cristian Achim edző. Így fordulhatott elő, hogy a kezdő ötös (Franklin, Dillon, Szubotics, Denison és Nicoară) a kispadról buzdította a társakat, köztük a még ifjúsági korú Ciordaşt, aki mellett Popescu, Ţibârnă, Paşca és Hora játszottak az utolsó négy és fél percben. A végén így is közel harmincpontos VSK-sikert ünnepelhetett a rendkívül lelkes váradi közönség.

Nagyváradi VSK–Temesvári Timba 92–63 (29–19, 27–18, 21–13, 15–13).a váradiak pontszerzői: Szubotics (17), Nicoară, Markovics (15–15), Dillon 11, Franklin 8, Denison, Popescu (6–6), Ciordaş (5), Ţibîrnă, Csomagics (4–4), Paşca (1). Játszott még: Hora. Edző: Cristian Achim.

A hétvégén Craiován lép majd pályára a VSK. Az ellenfél csapatában ott lesz majd a váradiak volt csapatkapitánya, Nemanja Marics, valamint Sasha Topcsov, míg a kispadon szintén egy volt váradi példakép, Andelko Mandics ül majd.

 

Mindenki hozzátett valamit a sikerért

 

A VSK–Timba meccs után boldogan nyilatkozott a sajtónak Cristian Achim, a váradiak edzője. „Meg mondom őszíntén, kicsit féltem a meccstől, hiszen egy egyénileg remekül képzett játékosokból álló gárda volt az ellenfél. A találkozó elején meg is mutatták a temesváriak, hogy, amennyiben teret hagyunk nekik, képesek szorossá tenni a meccset. Szerencsére egyéni teljesítményekben fel tudtuk velük venni a versenyt, mindenki, aki pályára lépett hozzátett valamit a sikerhez. Ennek köszönhető, hogy az utolsó negyedben már a cserék is pályára léphettek, s öt honi játékossal zártuk a meccset” – értéktelte a sikert a VSK szakvezetője, aki az idénykezdetről szólva kiemelte, a három bajnoki-győzelem és a Román Kupa továbbjutás önbizalom növelő lehet a továbbiakban, amikor is a hazai élvonal mellett már az európai porondon is megmérettetik majd a VSK.

Boros Péter