Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mécsesekkel világították a Nagyvásárteret

Idén is több száz érdeklődőt vonzott a nagyváradi Nagyvásártérre (ma December 1 park) a helyi román cserkészcsapat által szervezett hagyományos Fény fesztiválja, melynek keretében a fiatalok az élet apró szépségeire kívánták felhívni a figyelmet. Naplemente után leoltották a park közvilágítását, s az ívlámpák fénye helyett többezer mécsessel világították meg a sétányokat. A hangulatot ifjúsági együttesek koncertjei, grafikai és fénykép kiállítások tették még meghittebbé.

mecsesekkel 1

A parkot főként természetszerető, víg kedélyű fiatalok töltötték meg, s a hangulat ennek megfelelően rendkívül könnyed és élettől pezsgő volt. Baráti társaságok ültek össze a padokon, a gyertyalánggal világított sétányokon szerelmes párok andalogtak, fotózkodtak, s több tucatnyian telepedtek le a földre piknikezni vagy hallgatni a rögtönzött koncerteket.

mecsesekkel 2

„A mindennapi élet szinte már egy folyamatos hajszává alakult át, s gyakran úgy érezzük az idő ellenünk dolgozik. A társadalmat elnézve nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy mindenki szomjazza a nyugodt, meghitt pillanatokat, a kikapcsolódást a természetben, és egyáltalán az élet apró örömeit, melyekre a hétköznapokban nem jut idő” – magyarázták a rendezvény alapgondolatát a szervezők.

mecsesekkel 3

Bátra ki is jelenthetjük, hogy célkitűzésüket elérték, hiszen abban a néhány órában, amíg a Fény fesztiválja tartott, nem lehetett komor arcokat látni a Nagyvásártéren. Mindenkire ráragadt a cserkészek könnyed vidámsága.

Sz. G. T.