Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Meccset és alapembert veszített a bajnokcsapat

Három negyeden át remekül játszott a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapat a Kolozsvári UBT elleni találkozón, ám a hajrában már nem tudta feltartóztatni a kincses városi gárdát, amely magabiztosan nyert.

Barnette

Az első negyedet kétpontos (19–17) előnnyel zárták a címvédő váradiak, ám a nagyszünetig kiegyenlítődött nemcsak a játék képe, hanem az állás is (36–36). A térfélcserét követően rákapcsoltak a váradiak, és már hét ponttal is vezettek, de a hajrában sokat hibáztak, a 3000 szurkoló buzdítását maga mögött tudó UBT pedig könyörtelenül kihasználta a megingást, így végül a vártnál jóval simábban, 14 ponttal győzte le a bajnoki címvédőt. A vereségnél nagyobb problémát jelent, hogy a VSK egyik alapembere, a Bajnokok Ligájában is remekelő Sean Barnette megsérült (az előzetes információk szerint izomszakadást szenvedett), ez pedig komoly érvágást jelent Cristian Achim együttesének.

Kolozsvári UBT–Nagyváradi VSK-ESK 86–72 (17–19, 19–17, 20–25, 30–11). Az UBT pontszerzői: Dykes (18), Adamovics (18), Rasics (14), Barro (12), Török Rolland (12), Gheorghe (9), Tóth (3). Edző: Mihai Silvăşan. A VSK pontszerzői: Zeno (23), Mandache (12), Mirkovics (9), Barnette (8), Denison (8), Paşca (4), Nicolescu (4), Ţîbîrnă (2), Pasalics (2). Edző: Cristian Achim, segítője: Milan Mitrovics.

A hétvégi fordulóban Galacon lép majd pályára a váradi együttes ellen.

 

BL-csata

Holnap este komoly téttel bíró Bajnokok Ligája meccs vár rájuk az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Az ellenfél az olasz Velencei Umana Reyer lesz. A 19 órától kezdődő mérkőzést a Digi Sport közvetíti. Jegyeket elővételben az eventbook.com honlapon vásárolhatnak, de a mérkőzés napján a váradi sportcsarnok jegypénztárainál kerülnek majd forgalomba az interneten el nem adott belépők. Egy jegy ára 10 lej, de csak azok választhatják ki helyüket a csarnokban, akik az eventbook.com honlapon vásárolják meg azt. Tegnap az is kiderült, hogy a Román Kupa negyeddöntőjében a Temesvári KK lesz a váradiak ellenfele. A tornára Nagyszebenben kerül sor jövő év februárjában. Győzelem esetén a Marosvásárhely–Galac meccs győztesével küzd majd a VSK a döntőbe kerülésért.