Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mától lezárták a Szent László teret

Ma hajnaltól a belvárosi felújítási munkálatok elkezdése miatt lezárták az autóforgalom előtt a nagyváradi Szen László teret. A zökkenőmentesebb forgalom érdekében pedig – mint pénteki lapszámunkban már megírtuk – több egyirányú utcát is kétirányúsítottak, mint például a Traian Moşoiu (Kapucinus) és a Iuliu Maniu (a Jean Calvin utca és a Nagyvásártér közötti szakaszon) utcákat. Előbbiben csak a baloldalon (a Holdas templommal átellenben) lehet majd parkolni, utóbbiban pedig egyik oldalon sem.

matol

Az illetékesek már tegnap délelőtt elkezdték az aszfaltra felfesteni a sávelválasztó ideiglenes sárga csíkokat, az új forgalmi jelzőtáblák is a helyükre kerültek, és a munkálatokat akadályozó, tilosban parkoló személygépkocsikat is elszállították a rend őrei.

Lényeges tudni, hogy év végéig nem változik a forgalmi rend Várad központjában, ráadásul mától elkezdik felszedni a villamossíneket a Nagyvásártér és a városháza közötti szakaszon. Éppen ezért módosul a váradi tömegközlekedés is, amelyről lapszámunk 12. oldalán bővebb információkat olvashatnak. A váradi önkormányzat honlapján (www.oradea.ro) pedig bővebb információk kaphatók, és egy közlekedésmódosítást ismertető térkép is letölthető.

S. T. K.