Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mától Eötvös Kupa

Nagyváradtól alig félszáz kilométerre, Hajdú-Bihar megyében ma kezdődik Kelet-Európa legnagyobb röplabda versenye, az Eötvös Kupa. A nyitónapon 11 pályán 66 mérkőzést játszanak.

A váradi sportiskola fiúcsapata

A váradi sportiskola fiúcsapata

 

Pár éve még Nagyvárad is részese volt a Hajdú-Bihar–Bihar röplabdahídnak, azonban idén már csak Magyarországon rendeznek mérkőzéseket. A fiúk küzdelmében a Nagyváradi Bihorul Sportiskola (edző Kovács Zoltán) is érdekelt lesz. Derecskén a Városi Sportcsarnokban, Balmazújvároson a Kőnig Rendezvényközpontban, Kabán a Sári Gusztáv Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, Debrecenben pedig a Tóth Árpád Gimnázium három pályáján, valamint a Bolyai János Általános Iskolában, a Diószegi Sámuel Baptista Közép- és Szakképző Iskolában, a Fazekas Mihály Gimnáziumban, a Napraforgó Waldorf Általános Iskolában és a Svetits Katolikus Gimnáziumban zajlanak a csoportmérkőzések.

Holnap a teljes mezőny átköltözik a Tóth Árpád Gimnáziumba, ahol a csoportokban megszerzett helyezéstől függően játszanak tovább az együttesek. A mérkőzésekre a belépés díjtalan. Ugyancsak holnap, helyi idő szerint 20.30 órától tartják a csapatok felvonulására a Baltazár Dezső téren.

Szerdán minden mérkőzésnek a Tóth Árpád Gimnáziumba ad otthont, a férfi döntőre, helyi idő szerint kb. 16 óra 30 perckor kerül sor. A győztes megmérkőzik a magyar szenior válogatottal, melynek soraiban sokszoros válogatott játékosok is pályára lépnek.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található.

Friss tartalmak láthatók a tornával kapcsolatos honlapokon is: http://ekmedia.fw.hu (Az Eötvös Kupáról és kísérő rendezvényeiről szóló média-megjelenések.), http://historyeotvoscup.fw.hu (Az Eötvös Kupa története, eredmények, képek), – http://eotvosvolley.fw.hu (A rendező egyesület, az Eötvös DSE honlapja).