Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mások miatt fizetünk

Nagyvárad egyes részein két napig szünetelt a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás.

Nyáron is megesik ez szép városunkban, csak akkor kevésbé kellemetlen és költséges, mint ősszel, vagy éppen télen. Van aki jobban, van aki kevésbé bírja a hideget, ahol gyermek van, ott főleg szükséges a kiesett szolgáltatások pótlása, magyarán a vizet és a lakást melegíteni kell, előbbit főleg gáztűzhelyen, utóbbit főleg árammal lehet. Csakhogy mindkettőért fizetni kell, és főleg a hideg hónapokban, mikor a tetemes fűtésszámla teszi ki a rezsi jó részét, legtöbbünknek minden lej számít.

Szerencsére már mérik a fogyasztást, így erre a két napra legalább a nem létező szolgáltatásért nem kell fizetni, de tagadhatatlan, hogy a többlet gáz- és áramfogyasztás pluszköltséget okozzon. S hogy ki fizeti ezt meg? Ön, én, ő… azok, akiknek semmi hibájuk abban, hogy a váradi önkormányzat – mikor milyen okból, kifogás könnyen kerül – képtelen tisztességes szolgáltatást nyújtani.

Ha most annyi egylejesem lenne, ahány sajtótájékoztatón hallottam, hogy mennyivel jobban működik majd a felújított távfűtési rendszer és mennyivel kevesebb lesz a meghibásodás, azt hiszem többek nem kétnapi, hanem havi áramfogyasztását is mosolyogva állnám akkor is, ha egész hónapban árammal fűtöttek volna.

Fried Noémi Lujza