Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Másodszor került Szalontára a Bodola Gyula díj

Ünnepélyes díjátadóra került sor tegnap délelőtt a Bihar Megyei Tanács elnöki irodájában. Hatodik alkalommal adták át a Bihar Megyei RMDSZ által 2010-ben alapított Bodola Gyula díjat, amelyet idén nagyszalontai tehetség, Hegedűs Patrik kapott.

Hegedüs Patrik veszi át a díjat Cseke Attilától

Hegedüs Patrik veszi át a díjat Cseke Attilától

Botházy Nándor, a megyei RMDSZ Sportért felelős alelnöke rövid bevezetőjét követően Boros Péter, a díjat odaítélő bizottság titkára olvasta fel az idei díjazott, Hegedűs Patrik önéletrajzát, a labdarúgó pályán eddig elért sikereit. Ezt követően Cseke Attila, a szervezet elnöke, Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Szabó Ödön ügyvezető elnök gratulált a fiatal tehetségnek, aki egy trófeát és egy oklevelet vett át Cseke Attilától, a bihari RMDSZ elnökétől. Az idei zsűriben Jenei Imre volt román és magyar szövetségi kapitány, mesteredző, valamint egy másik elismert szakvezető, Muzsnay Zsolt (az 1990-es olaszországi világbajnokságon tagja volt a román válogatottnak) kapott helyet.

 

Hajdúvárosi tehetség

Hegedűs Patrik 2001. március 16-án született Nagyszalontán. Hat éves korában kezdett el focizni, 2011 óta tagja a Nagyszalontai Olimpia VSK csapatának. Az első két évben Szabó Lóránd, míg 2013-tól kedzve Tirban Ruben-Cristian írányításával edz. Bár az elején csatár poszton jeleskedett, pár éve középpályásként játszik, de szélső védőként is lépett már pályára. „Patrik játékára az érettség, a sebesség és a technika a legjellemzőbb tulajdonságok. Jelenleg középpályás poszton szerepel, s fiatal kora ellenére stabilitást ad a csapatnak, majd minden támadásépítés tőle indul” – mondta róla jelenlegi edzője, aki maga is részt vett a tegnapi díjátadón.

Már eddigi karrierje során is többször felkeltette a korosztályos válogatott edzők figyelmét, több válogatón is részt vett (Brassó, Tatrang, Nagyszalonta) és bár meghívást kapott a dévai Nemzeti Labdarúgó Akadémiára, azt egyelőre személyes okokra hivatkozva nem fogadta el.

Pásztor Sándor és Szabó Ödön is gratulált a hajdúvárosi tehetségnek

Pásztor Sándor és Szabó Ödön is gratulált a hajdúvárosi tehetségnek

 

Real szimpatizáns

A fiatal tehetség láthatóan örült az elismerésnek, de kiderült, otthonosabban mozog a pályán, mint a díjátadó ünnepségeken. Rövid nyilatkozatából kiderült, számára a foci több mint egy sport. „A kezdet nehéz volt, ám mára már életem részévé vált a sport, azt is mondhatnám, a labdarúgás lett a mindenem. Köszönettel tartozom szüleimnek, hogy lehetővé tették ezt számomra” – fogalmazott Hegedűs Patrik, aki azt is elmondta, a Real Madrid a kedvenc csapata. Mint kiderült, edzője, aki Barcelona szimpatizáns, szeretné a katalán csapatban látni pár év múlva, de ő a királyi gárda híve marad. A távlati tervek mellett, a fiatal tehetség a jelenre fekteti a hangsúlyt, szeretne hasznos tagja lenni a hajdúvárosi Olimpia VSK gárdájának a megyei első osztályban.

Fotók: Bihari RMDSZ

Fotók: Bihari RMDSZ

 

 

A Bodola Gyula díj története

A Bodola Gyula Díjat a Bihar Megyei RMDSZ szervezete 7 évvel ezelőtt azzal a nem titkolt céllal alapította, hogy a labdarúgás területén is kapcsolatot teremtsen a dicső múlt és a remélhetőleg fényes jövő között. A díj megalapításával és annak odaítélésével a szervezet a fiatal, tehetséges, és nem utolsó sorban magyar nemzetiségű labdarúgókat igyekszik ösztönözni egyrészt a folytatásra, másrészt pedig a továbbfejlődésre.

Bodola Gyula

A díj elnevezése nem véletlen, hiszen arról a Nagyváradhoz, illetve Bihar megyéhez szorosan köthető labdarúgóról kapta a nevét, aki méltó képviselőjeként az erdélyi magyarságnak, a határváltoztatásoknak is betudhatóan helyt kellett és helyt tudott állni 13 alkalommal a Magyar és 48 alkalommal a Román válogatottban is. Nem mellékesen 1943-ban az év játékosának is megválasztották Magyarországon.

A Bihar megyei RMDSZ neves szakembereket felvonultató bizottságot hozott létre, mely az alapítástól számított, minden labdarúgó szezon végén odaítéli ezt a díjat egy arra az egészéves teljesítményével méltó módon rászolgáló fiatal, magyar nemzetiségű igazolt labdarúgónak.

Hatodszor kerül átadásra az RMDSZ Bihar megyei szervezete által életre hívott Bodola Gyula díj, amely 2011-ben Biharra, 2012-ben Hegyközpályiba, 2013-ban Mihályfalvára, 2014-ben Nagyszalontára, 2015-ben a Belényesi medencébe, 2016-ban Borsra került.