Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Másodszor is kikaptak a BL-ben a váradiak

Végig alárendelt szerepet játszott a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata kedden este, a Tel Avivban lejátszott Bajnokok Ligája találkozón, amelyen az izraeli bajnok Maccabi Rand Media volt az ellenfele.

Későn hajrázott a váradi gárda Tel Avivban

Későn hajrázott a váradi gárda Tel Avivban

 A váradiak gyengén kezdték a találkozót, az első negyedben csupán tíz pontra futotta erejükből, s a nagyszünetig sem sokat javult a támadójáték (alig 25 pontot tudott jegyezni a VSK). A térfélcserét követően sem változott a játék képe, a hazaiak húsz pont fölé növelték előnyüket, s a román bajnok váradiaknak csak a hajrában sikerült valamit kozmetikázni az eredményen. A vége 69–56 lett az izraelieknek.

Váradi szempontból nem sok pozitívumot lehet kiemelni a meccsről, talán csak annyit, hogy Sean Barnette pályára lépett (az amerikai légiós sérülése mégsem olyan súlyos, mint azt előzőleg gondolták a csapat orvosai), s 13 pontot és 7 labdát szerzett, emellett kétszer is blokkolta az ellenfelet. Rajta kívül a bosnyák Muhamed Pasalics (10 pont), Bogdan Ţîbîrnă (8), Andrei Mandache és Sean Denison (7–7) teljesítettek elfogadhatóan a várad csapat második BL-meccsén. A találkozón maroknyi, Váradról elszármazott, jelenleg pedig Izraelben élő sportkedvelő buzdította a VSK-t.

Az izraeli csapat két győzelemmel áll a csoportban, míg a váradiak két vereséggel várják a jövő keddi folytatást. November 1-jén az orosz Avtodor Szaratov lesz a VSK-ESK ellenfele az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A találkozóra már elkezdték a jegyárusítást az eventbook.ro honlapon. Ugyanott lehet belépőt váltani a VSK hétvégi bajnokijára is, amelyen a Craiovai SCMU lesz az ellenfél. Utóbbi találkozóra szombaton 17 órától kerül sor, ugyancsak a sportcsarnokban.

Fel kell vennie a BL-sebességet Cristian Achim együttesének

Fel kell vennie a BL-sebességet Cristian Achim együttesének

 

Edzői mérleg

„Sajnos nem sikerült felnőni a feladathoz, sok labdát veszítettünk, ráadásul a lepattanó-szerzésben is gyengébbek voltunk ellenfelünknél. Hiába a jó védekezés, ha a gyűrűről vagy a palánkról lecsorgó labda az ellenfélhez kerül, amely ezt követően pontot szerez. Dolgozunk a hibák kijavításán, de a kedd este mutatott játéknál és erőbedobásnál többre lesz szükség, hogy felvegyük a Bajnokok Liga sebességet, s a honi bajnokságban is helyt tudjunk állni” – értékelte a Maccabi elleni meccset Cristian Achim, a váradi csapat edzője.

VSK Maccabi kethasabra magasra

Eredmények, program

A Bajnokok Ligája E csoportjának második fordulójában: Maccabi Rand Media–Nagyváradi VSK-ESK 69–56 (22–10, 18–15, 19–13, 10–18), Umana Reyer–Pinar Karsijaka 75–61, Le Mans Sarthe–Khimik 68–49. Az Avtodor Szaratov–Kataja Basket találkozóra tegnap, lapzártánk után került sor. A harmadik forduló párosítása (november 1–2.): Nagyváradi VSK-ESK– Avtodor Szaratov, Pinar Karsijaka– Maccabi Rand Media, Khimik–Velencei Umana Reyer, Kataja Basket–Le Mans Sarthe.

A bajnokságban legközelebb szombaton este lép pályára a váradi gárda, amely a Craiovai SCMU együttesét fogadja az Antonio Alexe Sportcsarnokban. Erre a találkozóra a már megszokott módon, az eventbook.ro oldalon lehet jegyet vásárolni, majd a mérkőzés napján az Antonio Alexe Sportcsarnok jegypénztárainál lehet hozzájutni az el nem adott belépőkhöz. A jegy ára 10 lej, az interneten vásárlók kiválaszthatják helyüket a lelátón.

 

Europe Cup

A Europe Cupban szereplő Bukaresti Steaua sem járt szerencsével a kedd esti találkozóján. A fővárosiak a bolgár bajnok Szófiai Akademic gárdájától kaptak ki hazai pályán. Érdekesség, hogy a bolgár együttest a váradiak a BL-selejtező második körében búcsúztatták. A csoport másik két tagja a szlovák bajnok Privigye (a váradi csapat a BL-selejtező első körében búcsúzatta) és az izraeli Bnei Herzlija.

A sorozat B csoportjában szereplő Kolozsvári UBT tegnap, lapzártánk után játszotta második mérkőzését. A váradi Török Rollandot soraiban tudó kincses városi gárda megnyerte első csoportmeccsét. Török kedden ünnepelte születésnapját, s a váradi szurkolók közösségi oldalán köszöntötték a játékost.

 

A B csoport állása
1. Le Mans 2 2 0 136–98 4
2. Maccabi 2 2 0 141–120 2
3. Pinar 2 1 2 130–131 3
4. Velence 2 1 1 124–129 3
5. Avtodor 1 1 0 80–77 2
6. Khimik 2 0 2 126–148 2
7. Nagyvárad 2 0 2 112–138 2
8. Kataja 1 0 1 64–72 1