Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Másodszor is győzött a román U20-as válogatott

A grúzok legyőzése után Málta ellen is győztesen hagyta el a parkettet a román válogatott a Nagyváradon zajló U20-as férfi kosárlabda Európa-bajnokságon.

Kétszer nyert eddig az EB-n a román U20-as válogatott

Kétszer nyert eddig az EB-n a román U20-as válogatott

Tudor Costescu együttese Grúziát verte 63–51-re a pénteki nyitónapon, vasárnap este pedig után Málta ellen lépett pályára az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A találkozót 84–65-re nyerte meg a román csapat, amelyben a Nagyváradi VSK-ESK két tagja, Bobe Nicolescu és Sebastian Ionescu is helyet kapott. Ma 18.30 órától a macedón válogatott lesz az ellenfél az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A belépés ingyenes.

A magyar válogatott két vereséget követően megtörte a jeget a váradi kontinenstornán. Tegnap koradélután a papíron leggyengébb csoportellenfelével, Moldovával játszott a válogatott, amely magabiztos győzelmet ért el (92–41). Tegnap szünnap volt az EB-n, ma 14 órától Koszovó ellen, holnap 16.15 órától pedig Írország ellen lép pályára. Előbbi meccsre az Antonio Alexe Sportcsarnokban, utóbbira pedig a Partenie Cosma iskola csarnokában kerül sor.

 

VSK-újdonságok

A váradi férfi kosárlabdacsapat háza táján újabb hírek kaptak szárnyra vasárnap este. A klub megerősítette Muhamad Pasalics és BogdanŢibârnă maradását, távozik viszont a válogatott Titus Nicoară, aki a Piteşti-i BCMU gárdájában folytatja majd pályafutását. Érdekesség, hogy Titus csapattársa, a VSK második volt erőssége, Lázár László lesz, aki legutóbb a Marosvásárhelyi KK-ban szerepelt.