Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Másodszor is Bábos Tábor

masodszor is babos tabor 1

A Szigligeti Színház Lilliput Társulata az idén ismét megrendezte a Bábos Tábort a Tanoda Egyesülettel partnerségben. Helyszínként a nagyváradi vár különböző termeit választották, amelyeket a Kárpátia Magyar-román Kereskedelmi és Iparkamara bocsátott rendelkezésükre.

masodszor is babos tabor 2

A táborba 6 és 12 év közötti gyerekek jelentkezését várták, mivel meghirdették azt, gyorsan be is teltek a helyek. A szervezők elmondták, hogy túljelentkezés volt, így igyekeztek több helyet teremteni a gyermekeknek, végül 74-en járnak bábos táborba, őket négy csoportra – pirosak, sárgák, zöldek és kékek – osztották. A pirosak csoportjának vezetője Balogh Judit, a sárgáké Stéfán-Bodor Mária, a zöldeké Lélek Sándor Tibor, aki a Lilliput Társulat vezetője, a kékeké pedig Németi Emese.

masodszor is babos tabor 4

A programok naponta 9 órakor kezdődnek és 16-kor fejeződnek be, az ebédet biztosítják minden gyereknek. A csoportok óránként váltják egymás a műhelyekben, amelyek bábkészítéssel és népi játékokkal foglalkozhatnak, de van játszóház sporttevékenység is. A bábkészítés műhely vezetője Oláh Anikó és Hanyecz Debelka Mária, a játszóházat Birtalan Katalin és Szentpéteri Lenke vezeti, a sportot Daróczi István, a népi játékokat pedig Forgács Zsombor irányítja. A műhelyeken kívül még van egy „színjátszóház” is, ahol mind a négy csoport külön műsorszámmal készül a szombati bemutatóra. Itt tanulják meg a szövegeket, készítik a bábokat, díszleteket. A gyerekek a díszletet és a bábokat saját maguk készítik el a hét folyamán. A gyerekek ebben a teremben mutathatják be majd augusztus 12-én, szombaton 10 órától a szülőknek, nagyszülőknek, barátoknak és minden érdeklődőnek azt, amit a héten megtanultak és elkészítettek. A bábos táborban a Mátyás mesék, A kis gömböc, Ludas Matyi, valamint Csupacsepp történetét dolgozták fel a a gyermekek vezetőik segítségével.

Kovács Beáta Csilla