Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Második lett, de élen zárt a Tengo SK

Nagyszalontán került sor szlovák, cseh, lengyel és román csapatok részvételével megrendezett futnet Interliga alapszakaszának zárófordulójára. A házigazda Tengo SK számára nem volt tétje a fordulónak, de a hajdúvárosiak így is kitettek magukért, második helyen zárva a tornát.

A tornán második Tengo, élen zárta az alapszakaszt

A tornán második Tengo, élen zárta az alapszakaszt

A mérkőzéseket zömét a Nicolae Talpoş Sportcsarnokban játszották, de a délelőtt folyamán a Sándor Péter Sportcsarnokban is sor került néhány találkozóra. A lengyel Lodzs és a szlovák Kassai DPMK az utolsó pillanatban visszamondta a szereplést, ám a torna így is több mint 12 órán át zajlott. Az elődöntőben a Kassai KC csapatát győzte le a Tengo SK, a másik ágon a címvédő cseh Vsetin bizonyult jobbnak a szlovák Nagyrőcei Laborecnél. A bronzérmet a kassaiak szerezték meg, a döntő pedig izgalmas és kiélezett csatát hozott. A Tengo SK 2–0-ra vezetett ellenfelével szemben, ám végül 4–3-ra alulmaradt, ám a nézők így is vastapssal jutalmazták a döntőben pályára lépő csapatok teljesítményét. Az ünnepélyes díjátadáson jelen volt Török László polgármester, aki gratulált a Tengo SK tagjainak. Különdíjakat is átadtak, köztük Georgel Bobişnak, akit az egyéni küzdelem legjobb játékosának választottak.

Georgel Bobiş különdíjat vehetett át

Georgel Bobiş különdíjat vehetett át

Id. Szorean László edző a következő játékosokat küldte pályára a hétvégi tornán: Georgel Bobiş, ifj. Szorean László, Szorean Alex, Nagy Darius Nicolae, Ilyés Gergő , Csősz Krisztián, Denis Purja és Bagosi István .

A szalontai csapat az összetettben első helyen zárta az alapszakaszt, így egyenes ágon bekerült a Kassán sorra kerülő döntőbe. A fennmaradó két helyért négy csapat küzd majd, a két győztes pedig csatlakozik a hajdúvárosiakhoz az október 22–24. között sorra kerülő tornán.

A tornán résztvevő csapatok az ünnepélyes megnyitón

A tornán résztvevő csapatok az ünnepélyes megnyitón