Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Második lett a Körös SK női pólócsapata

Nem sikerült visszavágnia a bajnoki döntőben elszenvedett vereségért a Nagyváradi Körös SK női vízilabdacsapatának, amely a Román Kupában is a Bukaresti Steaua mögött zárt. Az idei kupadöntőre a nagyváradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában került sor. A váradi csapat kispadján ezúttal nem Orbán Zoltán edző ült (a szakvezető azért nem irányította az együttest, mert annak több tagja sem járt rendszeresen edzésre, így nem látta értelmét munkájának). A helyettes ezúttal Liviu Garofeanu (a Körös SK férfi csapatával kétszeres országos bajnok, volt román válogatott játékos) volt, de nem sikerült csodát tennie a két alapemberét (Ioana Prodan kapus betegség miatt, Tóth Johanna pedig egyetemi elfoglaltságai miatt nem tudott játszani) nélkülözni kényszerülő váradiakkal. A torna első napját követően a Marosvásárhelyi Torpi SK hazautazott, ily módon tiltakozva a bukaresti játékvezetők pártoskodása miatt. A kupagyőzelemről döntő találkozón a Steaua magabiztosan verte a körös SK-t, amelyből a hatgólos Laboncz Nikolett tűnt ki, de egymaga nem tudta flevenni a versenyt az ellenféllel. A túloldalon ugyancsak egy váradi játékos, Xenia Bonca villogot, öt gólt lőtt volt csapatának.

Koros SK kupa2

A torna programja, holnap: Körös SK–Rapid 12–6 (a váradiak gólszerzői: Laboncz 7, Vidican 3, Freundslich 1, Caba 1.), Steaua–Torpi SK 10–6, Rapid–Steaua 2–13, Körös SK–Torpi 6–0 (játék nélkül), Topri SK–Rapid 0–6 (játék nélkül), Körös SK–Steaua 9–14 (Laboncz 6, Caba 2, Vidican 1, illetve Pilica 5, Bonca 2, Mihăilă 2,  Itu 1, Piedemonte 1, Oprea 1, Şerbănescu 1, Popescu 1). A végeredmény: 1. Steaua (9 pont), 2. Körös SK (6), 3. Rapid (3), 4. Vásárhely (0).

A csapatokat Liviu Răducanu, a Román Vízilabda-szövetség elnöke és Adrian Alexandrescu nemzetközi játékvezető, a szövetség végrehajtó bizottságának tagja díjazták.