Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Második helyen zártak a mihályfalvi diákcsapatok

Az országos iskolai Sportolimpia keretében tartották meg szombaton, az érmihályfalvi sportcsarnokban a líceumok számára szervezett focibajnokság területi selejtezőjét.

A mihályfalvi (balról) és a margittai csapat tagjai a díjátadót követően

A mihályfalvi (balról) és a margittai csapat tagjai a díjátadót követően

A tornán a megye északi részéből jelentkezett csapatok mérték össze a tudásukat: az érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium, a margittai „Octavian Goga” Főgimnázium és a nagyváradi „Partenie Cosma” Közgazdasági Kollégium.

Büntetőrúgások döntöttek

Mivel a váradiak nem jelentek meg, ezért ők zöld asztalnál vesztették el a meccseket, a továbbjutásról pedig az érmihályfalvi és a margittai csapatok összecsapása döntött. A rendes játékidőben 4–4 volt az eredmény, az állás a hosszabbításban sem változott, így következtek a büntetőrúgások. Ebben a margittaiak voltak higgadtabbak, 7–6-ra nyertek, s jutottak a megyei döntőbe a hazai pálya előnyét élvező mihályfalviakkal szemben.

Körmendi Gyula és Fele Szabolcs testnevelő tanárok, az 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium csapatának edzői a következő összeállítású keretet küldték pályára a tornán: Bersenszki Eduárd, Crăciun Adrian, Kis Márk László, Kiss Sándor, Kovács Krisztián Béla, Kovács Lajos Sándor, Kovács Roland Gábor, Kupás László. Körmendi Gyula testnevelő tanár-főszervező köszönetét fejezi ki Nyakó József polgármesternek, az érmihályfalvi 1-es számú Mezőgazdasági Főgimnázium vezetőségének, Zeffer Tímea igazgatónak és Dersidan Stefánia aligazgatónak, valamint Csengeri Csongor Antal módszertani vezetőnek. Boros Gheorghe Lucian doktor, valamint Fele Szabolcs és Boda Brigitta tanárok ugyancsak sokat tettek azért, hogy a mihályfalvi selejtező sikeresen zajlódjon le. A szervezők több nagylelkű támogatónak, a Mihályfalvi „Pro Lyceum” Egyesületnek, valamint több cégnek (Kcovbel Agro Kft, 1000 Mester Érmihályfalva Kft, Brutaria Casei Kft, Érmihályfalvi CBA), illetve Holhos Ioan Florinnak is köszönetet mondtak támogatásukért. A torna végén a főszervező gratulált minden résztvevőnek és sok sikert kívánt a továbbjutónak.

 

Döntőt játszottak a lányok

A Mihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola leány kézilabda csapata már a sport-tantárgyverseny megyei döntőjében bizonyíthatott, ugyancsak hazai pályán. Csengeri Csongor igazgató-testnevelőtanár és Eugen Leu (a Nagyváradi VSK csapatának korábbi kapusa) testnevelő tanár további hat település küldöttségét köszöntötte. A küzdelem két csoportban zajlott, az A csoportban kapott helyet a váradszentmártoni, a tenkei, az élesdi és a váradi 16-os sz. általános iskola csapata, míg a hazaiak a bogyoszlói és a bihardobrosdi tanintézet képviselőivel mérték össze erejüket. A csoportok második helyezettjei a harmadik helyért játszottak, a váradiak 10–4-re verték a bogyoszlóiakat. A döntő szoros és rendkívül kiélezett csatát hozott, amelyből a szentmártoniak kerültek ki győztesen (4–2), így ők fogják majd képviselni Bihar megyét a megyeközi szakaszon, amelyre Besztercén kerül sor.

Varga Róbert