Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Márciusi köszöntő az idősotthonban

Pénteken a nagyváradi Onisifor Ghibu Líceum elemistái látogattak el a Caritas Catolica által működtetett Szent Márton Idősek Otthonába, hogy saját készítésű márciuskákkal és képeslapokkal kedveskedjenek a bentlakó hölgyeknek.

marciusi 1

A IV. D osztályba járó gyerekek látogatásukat rövid énekes műsorral nyitották meg, melynek keretében román tavaszi dalokat adtak elő, majd ezt követően jókívánsággal, öleléssel köszöntötték a bentlakókat, akik a márciuska mellé egy-egy apró ajándékot is kaptak. Volt gyermek, aki friss gyümölcsöt, mások befőtteket hoztak magukkal otthonról ajándékként. Ezekből az előadást követően az idősek közül néhányan gyümölcssalátát készítettek a többi bentlakó részére.

„A gyermekek örültek, hogy eljöhettek, és apró kedvesség révén fényt vihettek az itt lakó szépkorúak életébe. Ez a gesztus nem más, mint az idősek iránti tisztelet kifejezése, hiszen a gyermekek úgy viszonyulnak az itt lakókhoz, mint saját nagyszüleikhez, és jól esik nekik, hogy egy apró figyelmességgel örömet okozhatnak az időseknek” – nyilatkozta Aurelia Vesa, a gyermekeket elkísérő pedagógus.

Sz. G. T.