Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Márciusi évadkezet

Sajtótájékoztatón számolt be tegnap a megyei labdarúgást illető újdonságokról Valer Vancea, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület elnöke.

Valer Vancea és Octavian Sovre a tájékoztatón

Valer Vancea és Octavian Sovre a tájékoztatón

 

Az egyesület nagyvásártéri székhelyén megtartott találkozón szó esett a megyei foci helyzetéről, emellett ismertették a tavaszi idény főbb dátumait. Az idénykezdetről az egyesület végrehajtó bizottsága döntött január 10-ei ülésén. Vancea elmondta, leghamarabb a negyedik ligaként is ismert megyei első osztály gárdái vágnak majd neki a visszavágóknak, ugyanis a tavaszi idény első fordulójára március 4-én kerül sor. Ugyanazon a hétvégén Román Kupa meccset játszanak a másodosztályban szereplő együttesek, akik egy hétre rá, már a bajnokságban bizonyíthatnak. A három korosztályos ifibajnokság résztvevői közül az U13-as és az U11-es csapatok számára szintén március 4-én indul majd a pontvadászat, míg az U18-as gárdák március 18-án kezdenek. A végrehajtó bizottság arról is döntött, hogy a január 24-én kezdődő téli átigazolási időszak a bajnoki idény megkezdése előtt 48 órával zárul.

A FIFA minősítéssel rendelkező partjelző, Octavoan Sovre, aki Bihar Megyei Játékvezetői Bizottság elnöke is egyben, arról számolt be, a bihari sípmesterek január 10-én kezdték el az alapozást a tavaszi idényre (a megyei futballcsapatok közül ekkor még csak a másodosztályban szereplő Nagyváradi Luceafarul kezdte el a téli felkészülést). A játékvezetők heti három alkalommal tartanak edzést, kedden esténként nyolc órától a Bodola Gyula Stadion műfüves pályáján, míg kedden 16.30 órától és szombaton 10 órától Püspökfürdőben.