Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Március 15-i ünnepségek

Nemzeti ünnepünk Nagyváradon

 Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szeretettel vár mindenkit nemzeti ünnepünkön, március 15-én a váradolaszi református templomba, ahol 10 órától Szászfalvi László csurgói lelkipásztor, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke hirdet igét hálaadó ünnepi istentisztelet keretében. 11.30 órától az Ezredévi emléktéren lesz megemlékezés a Szacsvay-szobornál. Beszédet mond Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT elnöke, valamint Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, a Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke. Tárogatón közreműködik Kiss Géza Lóránd, énekel Tasnádi Ferenc és a Nagyváradi Asszonykórus. Minden magyart várnak az ünnepi megemlékezésre.

Az Érmelléken

Mihályfalvi megemlékezések

Érmihályfalván, március 15-én a következőképpen alakul a nemzeti ünnep programja: 16.30 órakor koszorúzás kezdődik a Bernáth József-emléktáblánál a református egyházközség szervezésében, utána 17 órakor ünnepi istentiszteletre kerül sor a református templomban. 18 órakor koszorúzás lesz a főtéri Petőfi-emléktáblánál, 19 órakor pedig ünnepi műsor és a Márciusi Ifjak Díj átadására kerül sor a Bartók Béla művelődési házban. Közreműködik a Veres László Zsolt Városi Kórus, a GGG Irodalmi Stúdió, a Nyíló Akác néptánccsoport és a Csilinka Gyermekkórus.
A főtéri koszorúzási szándékot az RMDSZ-szervezet irodájában lehet jelezni személyesen vagy a 0741/653-877-es telefonszámon, de akár a helyszínen is.

 

Március 15-e Érkörtvélyesen

Érkörtvélyesen vasárnap 16.30 órakor a református templomban kezdődnek az ünnepi szertartások, ahol Tatár János Zoltán római katolikus plébános mond megemlékező beszédet. A templomozás után a Petőfi Sándor kultúrházban fellép az Érkörtvélyesi Néptánccsoport, valamint a helyi iskola diákjai alkalomhoz illő műsort adnak elő, Vincze Emese tanárnő rendezésében. Innen fáklyás menet indul a hősök emlékművéhez, ahol koszorúzással zárul az ünnepség.

 

Megemlékezések Érsemjénben

Érsemjénben március 15-én, vasárnap 12 órától a Fráter Loránd művelődési központban ünnepi műsor kezdődik a Kazinczy Ferenc általános iskola diákjai, valamint az Ezüstperje néptánccsoport előadásában. A megemlékezést követően megkoszorúzzák Kazinczy Lajos honvéd ezredes kopjafáját.

Érsemjéni plakát

Érsemjéni plakát

 

Nagyszalontán

A Nagyszalontai Református Egyházközség március 15-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentisztelet keretében emlékezik a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 167. évfordulójára. Az istentiszteletet követően ünnepi műsorral szolgál az egyházközség kórusa, az Ifjúsági Keresztyén Egyesület tagjai és a zeneoktatásban részt vevő diákok. Az ünnepi műsor záróakkordjaként Kossuth Lajos köztéri szobrának megkoszorúzására kerül sor.