Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Március 15. az idősotthonban

Az 1848-49-es szabadságharc emléknapja kapcsán ünnepi műsorral látogattak el a Caritas Catolica által működtetett Szent Erzsébet Idősotthonba a nagyváradi Szent László óvoda kiscsoportosai. A harminc csöppség Szabó Emese és Vajna Ágnes óvónők, valamint Kinczel Enikő és Iuhas Irén dadusok vezetésével lovashuszáros gyermekjátékokat adtak elő és katonadalokat énekeltek, majd piros-fehér-zöld márciuskákat osztogattak az idősotthon lakóinak.

marcius 15 1

„Azért választottuk ezt az előadást, hogy kicsit felidézzük a gyermekekben a huszárok világát, hiszen ők a csatáról többnyire fénykardokra és lézerágyúkra asszociálnak. Másrészt a ’48-as hősök kapcsán szerettük volna felidézni a bentlakókban a saját hőseiket, hiszen közülük jó néhányan ismerhettek még katonaviselt embereket” – mondta Szabó Emese, óvónő. Az idősotthon személyzete színes léggömbökkel jutalmazta a gyermekek fellépését.

marcius 15 2

A műsort követően az idősotthon lakói még egy kellemes meglepetésben részesültek. Pető Dalma, az RMDSZ dél-rogériuszi körzetének elnöke ugyanis kokárdákkal lepte meg őket. A nemzeti kitűzők annak a kokárda-készítő műhelymunkának a keretében készültek, amelyet szombaton szerveztek a dél-rogériuszi és réti körzetek közös részvételével.

Sz. G. T.