Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Maratoni küzdelem a lángokkal

Tűz ütött ki hétfőn a Leonardo cipő-üzletlánc Terézia (ma Panait Cerna) utcai raktárépületében. A lángok olyan hevesek voltak, hogy tíz tűzoltóegységet kellett a helyszínre vezényelni. Az oltás több mint négy órán át tartott.

Maratoni

A tűzesetet hétfőn 13 órakor jelentették a 112-es segélyhívó számon. Mire a Bihar Megyei Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) emberei a helyszínre érkeztek, már az épület teljes felső szintje lángokban állt, a hatalmas felszálló füstoszlopot pedig az egész városból látni lehetett. A tűzoltók vízfecskendőkkel és haboltókkal küzdöttek a lángok ellen és több mentőegységgel is kiszálltak a helyszínre. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a raktárban ugyanis egyetlen alkalmazott sem tartózkodott hétfőn, mivel Szent András ünnepe kapcsán mindenki szabadnapot kapott.

A több mint ezer négyzetméteren zajló oltást nagyban nehezítette a sűrű füst és az erős széllökések. A beavatkozást, melynek során emelődarut is használtak a tűzoltók, személyesen Ioan Baş, az ISU vezetője irányította. A katasztrófavédelmiek este 17.30 órára fékezték meg a lángokat, és még órákon át dolgoztak a helyszín biztosításán. A tűz kiváló okát még vizsgálják.

Megjegyzendő, hogy az utóbbi két hónapban ez volt a második tűzeset a Leonardo raktárában. Legutóbb szeptember 17-én egy meghibásodott világítótest okozott tüzet ugyanabban az épületben.

Sz. G. T.