Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Máramarosszigeten jártak a „farkasok”

A Pusztai Farkasok Ordas és Sólyom Nemzetsége szeptember 5–7. között részt vett Máramarosszigeten az Aeternus Maramorosiensis elnevezésű középkori hagyományőrző fesztiválon.

A két nemzetség a jurta felállítása után részt vett a hivatalos megnyitón és az ezt követő felvonuláson a város központjában. Az egyesületnek köszönhetően pénteken és szombaton a nézők megismerkedhettek a nomád népek kultúrájával, ugyanakkor látványos és dinamikus bemutatót tartottak íjászatból, ostorhasználatból, céllövésből, közelharcból és íjászpárbajból, ami jogosan nyerte el a nézők és a többi versenyző tetszését. Az esemény ideje alatt meg lehetett látogatni a berendezett jurtát, és ki lehetett próbálni a csapat tradicionális fegyvereit: íj, szablya, kés és kelevéz, fokos, balta stb.

Reméljük, hogy előbb utóbb Nagyváradon is lehetséges lesz hasonló nívós esemény megrendezésére, már csak a város történelmi múltját tekintve is.

Balog János

Maramarosszigeten