Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Maradtak betöltetlen igazgatói és aligazgatói állások

Országszerte augusztus 21-22-én tartották a versenyvizsgák után üresen maradt iskolaigazgatói és aligazgatói állásokra pályázók interjúit. Mint azt Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettestől megtudtuk, a pályázóknak valamivel több, mint fele vette sikerrel az akadályokat.

maradtak

A meghallgatások előtt 43 iskolaigazgatói 24 aligazgatói állásnak nem volt gazdája. Ezek után is maradtak azonban betöltetlen állások megyénkben, 11 igazgatói és kilenc aligazgatói hely egyelőre üres. Magyar igazgatói hely van még üresen Szalacson, Bihardiószegen, Értarcsán és Bogyoszlón, aligazgatói pedig Mezőtelegden, a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában, valamint a Nicolae Bălcescu és Lucreţia Suciu nevét viselő iskolákban.

Egyetlen Bihar megyei iskola sem marad azokban igazgató, illetve aligazgató nélkül szeptember elsejére. Kéry Hajnal azt is elmondta, hogy a következő lépésben azok foglalhatják el az állásokat a tanfelügyelőség vezetőtanácsának jóváhagyásával, akik voltak versenyvizsgán, és sikerült mindhárom próbájuk, őket azok követik, akiknek két vagy egy próbájuk sikerült. Végső esetben pedig az igazgató vagy aligazgató nélkül maradt vagy másik tanintézetből neveznek ki valakit a tisztségekre a tanfelügyelőség vezetőtanácsának jóváhagyásával.

Fontos tudni, hogy azok, akik versenyvizsgával foglalták el az állást négy, a többiek pedig egy évre kapják a kinevezést. „Jó lenne, ha eljutnánk oda, hogy mindenütt versenyvizsgán győztes igazgatóink lennének, az az ember legalább négy évig az iskola élén van, és másként, hosszú távra tud tervezni. Reméljük, a következő versenyvizsgán több állást foglalnak el.” – mondta befejezésül a főtanfelügyelő-helyettes.

Fried Noémi Lujza