Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Már próbál a Szigligeti Társulat

Már tartanak a Szigligeti Társulat új évada első nagyszínpadi produkciójának olvasópróbái: Bertolt Brecht és Paul Dessau A kaukázusi krétakör című nagyszabású klasszikusát Anca Bradu viszi színre.

A rendező elmondta: A kaukázusi krétakör Brecht ritkán játszott drámái közé tartozik, hiszen nagyon érzékeny megközelítést igényel a művészek részéről. A világháborús időkben játszódó történet a bibliai Salamon ítéletét helyezi új megvilágításba, és az anyaság szemszögén keresztül beszél arról, hogy csak az embertárs iránti szeretet hozhat reményt egy értékvesztett világba. A bemutató tervezett időpontja november 5.

berletkotes plakat

Az előadás főbb szerepeiben Tasnádi-Sáhy Noémi, valamint a Jászai Mari-díjas Kardos M. Róbert láthatók; további szereplők: Ababi Csilla, Csatlós Lóránt, Dimény Levente, Dobos Imre, Fábián Enikő, Fodor Réka, Gajai Ágnes, Hunyadi István, Kiss Csaba, ifj. Kovács Levente, Sebestyén Hunor, Szabó Eduár, valamint Szotyori József. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Andra Bădulescu Vişniec, koreográfusa Mălina Andrei, zenei vezetője pedig Mezei Szilárd.

Az előadásról, illetve a 2017/2018-as évad újdonságairól további tájékoztatást a www.szigligeti.ro honlapon, a Szigligeti Színház Facebook-oldalán, illetve személyesen, a jegypénztárban (nyitva hétfőtől péntekig 14-19 óra között) kaphatnak.