Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Már nem ingyenes a gyermekvárosi jégpálya

Ettől az évtől fizetnie kell annak, aki korcsolyázni szeretne a nagyváradi Gyermekváros műjégpályáján – tudtuk meg több vakációzó diáktól is. Mivel ez eddig a megyeszékhely egyetlen ingyenes korcsolyapályája volt, hihetetlennek tűnt a hír.

mar nem ingyenes

Fotó: Csikos Rolland

A váradi városháza gondozásába tartozik a Gyermekváros, így a hivatal sajtóosztályánál érdeklődtünk a dologról. Elmondták, hogy igaz a hír, az illetékesek ugyanis úgy döntöttek, hogy az idén januártól napi 5 lejes belépőt kérnek minden egyes korizni vágyó gyerektől. A bevételt a műjégpálya működtetésének áramellátási költségeire fordítják majd.

Fotó: Csikos Rolland

Fotó: Csikos Rolland

Azt is megtudtuk, hogy a helyszínen korcsolyacipő is kölcsönözhető (5 lej/óra) mindenféle méretben. Ezekből az idén még 120 új párat kapott a Gyermekváros, így bőséges a választék, a kínálat. Sokan élnek is e kölcsönzési lehetőséggel. Azt is megtudtuk, hogy amióta belépőt kérnek a pályára, kevesebb nagykorú fiatal siklik a jégen – ők állítólag figyelmetlenségük miatt a kicsikre veszélyesek is voltak, mert ott száguldozva, szlalomozva, pörögve vezették le felesleges energiáikat, elsodorva néha egy-egy kisgyereket.

A korcsolyapálya keddtől vasárnapig 8–20 óráig vehető birtokba. Hétfőn a Gyermekváros zárva van.

Sükösd T. Krisztina