Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Már lopnak a Kálvária dombról

Alig zárták le az uniós pénzből teljesen felújított, igazi turistalátványossággá varázsolt nagyváradi Kálvária domb (Gomba) projektjét, és adták át azt december végén szabadtéri botanikus kertjével együtt, máris lopások történtek.

Öt díszfának (tujának) az eltűnését jelentették január 15-én, múlt hét péntekén a Helyi Rendőrségnek a terület felügyeletével megbízott oncsai járőrök. Az ellopott növényekre a Pál (ma Ion Heliade Rădulescu) utcában bukkantak rá. Az ellenőrzések nyomán azonosították a feltételezett tettest a váradi C. M. személyében, akit átadtak a rendőrségnek. A nyomozás folytatódik az ügyben.

mar lopnak 1

Fotó: Borsi Balázs

Érdemes még megemlíteni, hogy a projektzáró sajtótájékoztatón a helyszínen Mircea Mălan alpolgármester megjegyezte: „Már csak rajtunk, lakosokon és turistákon múlik, mennyire vigyázunk erre a kilátóra, hogy ugyanígy fog-e kinézni egy vagy öt év múlva is.”

A Helyi Rendőrség hatáskörébe tartozó kihágásokért annak diszpécserszolgálatánál, a 0259/969-es telefonszámon tehetnek bejelentéseket.