Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mandala Nyár a váradi várban

A magyarországi Mandala Dalszínház ezen a nyáron újból Nagyváradon vendégszerepel. Produkcióikban neves színművészek lépnek föl. Az előadások színhelye a nagyváradi várban lévő nyári színház. A Mandala Nyár ’13 elnevezésű rendezvénysorozatot július 14. és augusztus 24. között tartják meg. A programban a következő előadások szerepelnek: M. Schisgal Szerelem, ó! című keserédes szerelmi vígjátéka; Ray Cooney Páratlan páros 2 című komédiája; Régi  pesti kabaré Vadnai László, Rejtő Jenő és Vaszary Gábor jeleneteiből; Jaroslav Hasek híres művét, a Svejk, a derék katonát Mikó István feldolgozásában Svejk vagyok címmel tekinthetik meg az érdeklődők ( ez az előadás a tervek szerint egy váradi sörözőben lesz megtartva a darab hangulata miatt); illetve Paul Portner Hajmeresztő című bűnügyi interaktív társasjátékát láthatják a váradiak, melybe a közönség is bekapcsolódhat.

Július 14-én, vasárnap 21 órakor lesz az első előadás. M. Schisgal Szerelem, ó! című vígjátékát tekintheti meg a nagyérdemű. Szereplők: Hegyi Barbara, Lukács Sándor és Tahi-Tóth László. Rendező: Czeizel Gábor.

mandala

Jelenet a Szerelem, ó! című előadásból

A tartalomból: Harry és Milt két gyermekkori jó barát, és tizenöt évi távollét után különös körülmények közt találkoznak. A válságos helyzetben lévő Harryt Milt bátorítani, segíteni akarja. Furcsa és szokatlan ajánlatot tesz neki… Megjelenik a színen a NŐ: Ellen. Vele együtt az örök téma: a szerelem. Költészet, humor, játékosság, váratlan fordulatok. Esendő és szerelemre vágyó ember a három szereplő. Az író, Murray Joseph Schisgal darabjai az elmúlt évtizedekben bejárták a világ színpadait, ma már az amerikai drámairodalom legkiválóbbjai közé emelkedett.

A belépődíj az első előadásra 10 lej (a helyszínen a jegyár változatlan). A további produkciók esetében egy előadásra 15 lejért váltható jegy. A fesztiválbérlet: 50 lej, ami 5 előadásra érvényes. Jegyárusítási pontok: az RMDSZ megyei székháza (Fekete Sas-palota, hétköznap 9-16 óra között ), Nagyváradi Magyar Diákszövetség (Fekete Sas-palota, hétköznap 9-17 óra között ); Moszkva Kávézó( Szilágyi Dezső, ma Moscovei utca 8. s szám, hétfőtől péntekig 12-2 óra között, szombaton 12-4 óra között, vasárnap 17- 4 óra között); Moszkva Garden (hétfőtől csütörtökig 17- 4 óra között, szombat-vasárnap 17 órától éjfélig); Gekko Pub (Körös, ma T. Vladimirescu utca 40. szám, hétfőtől vasárnapig 17 órától éjfélig).