Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Máltán kezd a VSK-Digi pólócsapata

Az Európai Úszószövetség (LEN) tegnap elkészítette a vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének csoportbeosztását. A 2015–2016-os idény selejtezőjének első fordulójára szeptember 4–6. között kerül sor. A román bajnok Nagyváradi VSK-Digi Máltán kezdi meg a küzdelmet, ellenfelei az olasz Verona, a montenegrói Budva és a házigazda La Valetta lesz. A montenegrói Herceg Noviban és a grúz fővárosban, Tbilisziben szintén lesz selejtező, előbbiben a Jadran (montenegrói), a Mladost (horvát), a Volgográd (orosz) és a Montpellier (francia), utóbbiban a Lokomotiv (grúz), az OSC (magyar), a Hannover (német) és a Marseille (francia) érdekelt. A csoportok első három helyezettje jut tovább a második körbe, amelynek mérkőzéseit szeptember 18–20. között játsszák, 16 csapat részvételével. Az első körből továbbjutó kilenc gárdához csatlakozik a horvát Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, a magyar Szolnok, a szerb Kragujevác, a spanyol Szabadell és az olasz Brescia.

Könnyű csoportba került a váradi vízilabdacsapat

Könnyű csoportba került a váradi vízilabdacsapat

A négy négyes csoportból az első és a második helyezett jut a főtáblára, amelyen már nyolc gárda automatikusan ott lesz. Utóbbiak a horvát Jug Dubrovnik, a német Spandau, a görög Olympiakosz, a magyar Eger, a szerb Partizan, a spanyol Barceloneta, a török Galatasaray és a címvédő olasz Pro Recco.

A Kádár Kálmán edző irányította VSK-Digi Herceg Noviba utazik, hogy a montenegrói bajnok Jadran ellen mérje fel erejét a BL-selejtező előtt.