Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Málnaszedőket keresnek Portugáliába

Az idén összesen 300 munkahelyet kínál portugáliai málnaszedésre a Bihar Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség (AJOFM). Konkrétan 280 málnaszedői és 20 csapatvezetői állásról van szó.

A helyek betöltésére olyan személyek jelentkezését várják, akik nem büntetett előéletűek és fizikailag rátermettek a mezei munkára. Előnyt jelent a mezőgazdasági munkában szerzett tapasztalat. A munkaadó napi 1 eurós díjért szállást biztosít, valamint megelőlegezi a Portugáliába való kiutazás költségeit. Ezeket az első fizetésekből vonják majd le. Abban az esetben, ha a munkavállaló a teljes szezonban ott marad, a munkaadó biztosítja a visszautazást Romániába.

malnaszedoket (HA FER)

A málnaszedők számára felajánlott fizetés normál programmal – heti 5 munkanap, 40 munkaóra – bruttó 618,33 euró, míg hosszabbított program – heti 6 munkanap, 48 munkaóra – esetében bruttó 718,33 euró/hó. A csapatvezetők havi 691,71 illetve 1.227 euró közötti fizetésre számíthatnak.

Előnyt jelent, ha valaki angolul vagy portugálul beszél, de ez nem kizárólagos kikötés. A felajánlott munkaszerződés időtartama málnaszedők részére 3 hónap, míg csapatvezetőknek 3–6 hónap, a cégbe való integrálódás lehetőségével. A szerződés várható ideje február vége/ március eleje.

A válogatást január 25-én és 26-án tartják Târgoviştén, Dâmboviţa megyében. A munkában érdekelt Bihar megyei személyeknek a helyi AJOFM Eures-referensénél kell jelentkezniük, a 0359/800-960-as telefonszámon (Simona Burdean). A jelentkezésnél szükség van az alábbi dokumentumokra: személyi igazolvány másolata, román nyelvű Europass-os önéletrajz. A dokumentumok leadásának határideje január 20.

Sz. G. T.