Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

„Maláriás” fiúk nyerték a XI. Tulipán kupát

A Bihar megyei RMDSZ által életre hívott, s a Borsi Viitorul Sportklubbal közösen idén már 11. alkalommal megszervezett sportbajnokságon labdarúgásban is  győztes avattak. A döntőnek a hegyközpályi sportcsarnok adott otthont.

Az idei döntő résztvevői

Az idei döntő résztvevői

A fináléba a hat térségi selejtező bajnokai jutottak be: Az érmelléki régiót Szalárd és Csokaly, Margitta és környékét a Margittai Galexan, a Fekete Kőrös régióját Belényesújlak, a Dél Bihari régiót Nagyszalonta, a Sebes-Körös régióját Mezőtelki, míg a Metropolisz övezeti régiót a Nagyváradi Malária és Bors képviselték. Az Érmelléki valamint a Metropolisz övezeti selejtezőből a résztvevő csapatok magas száma miatt, 2–2 együttes kvalifikálja magát a döntőbe).

A hivatalos megnyitón Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő, valamint Botházy Nándor sportért felelős ügyvezető köszöntötték az alakulatokat. A csapatok a sorsolás lebonyolítása után két csoportba osztva kezdték meg a küzdelmeket: (A csoport: Malária, Szalárd, Nagyszalonta, Belényesújlak, B csoport: Mezőtelki, Bors, Margitta, Csokaly).

A győztes Malária FC tagjai

A győztes Malária FC tagjai

A jó iramú csoportmeccseket követően mindkét ágról az első két helyen végzett csapat juttatta magát az elődöntőkbe. Így alakult ki a Malária–Csokaly valamint a Bors–Belényesújlak párharc. Az első elődöntő, nagyon szoros csatát hozott, hiszen a Malária csak 1–0-ra tudott győzni. A másik elődöntőben Belényesújlak simának mondható meccsen győzte le az addig magabiztos és jó teljesítményt nyújtó, borsi gárdát, 3–1 re. A kisdöntőben a borsiak minimális győzelmet értek el a csokalyiak felett így harmadik helyen zárták a tornát.

A döntőben igazán jó meccsre volt kilátás és a két döntős csapat mindent meg is tett, hogy az elvárásoknak eleget tegyen. A látványos megoldásokat nem nélkülöző mérkőzésen végül a „maláriások” nyertek 3–1 re a belényesújlakiak ellen. A Nagyváradi Malária csapata ezzel a győzelemmel 2015 után immáron 2. alkalommal hódította el a Tulipán kupát.

 

Különdíjak és győztesek

A bajnokság zárásaként egy jó hangulatú eredményhirdetés következett, ahol is, egy rövid kiértékelő után, az értékes díjakat Rácz Gál Szabolcs, a Borsi Viitorul Sportklub elnöke, mint a bajnokság egyik főszervezője adta át. A szervezők idén is kiosztották a sportszerűségi (Fair Play) díjat, melyet ezúttal a végig lelkesen és keményen de ugyanakkor sportszerűen és szimpatikusan küzdő csokalyiak fiatal csapata érdemeltek ki. Az egyéni kitüntetéseket illetően a legjobb kapusnak Csizmadia Zsoltot (NV Malária), míg a torna legjobb játékosának Sas Krisztofert (Csokaly) választották.

A női kézilabdatornát Érmihályfalva csapata nyerte, a férfiaknál Ottomány bizonyult a legjobbnak.

 

Folytatják

A sportrendezvényt közösségépítési céllal létre hozó szervezők idén is elégedettek lehetnek, hisz két sportágban (kézilabda és labdarúgás) és 7 különböző helyszínen majd 800 embert sikerült megmozgatniuk a szó szoros és átvitt értelemben is. „Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak akik részt vettek, s azoknak is aki a szervezésben nyújtottak segítséget” – mondta a pályiban megtartott finálé záróakkordjaként Botházy Nándor főszervező. Jövőre a 13. kiíráson bizonyíthatnak majd a Bihar megyei magyarlakta települések csapatai.