Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Majdnem valaki és Udvaros Dorottya

Jól választott az, aki szombaton este a Festum Varadinum utórendezvényeként megtartott Udvaros Dorottya Majdnem valaki című lemezbemutató koncertjét nézte-hallgatta meg a Szigligeti Színházban.

majdnem valaki es

Udvaros Dorottya és zenésztársai, Hrutka Róbert zeneszerző, gitáros, Miklós Milán basszusgitáros, Éry Balázs billentyűs, Markó Ádám dobos és Lantos Zoltán hegedűművész – aki, mint a koncerten elhangzott, első alkalommal zenélt a többiekkel – fantasztikus hangulatot teremtettek a színházban. Szinte jelen volt a koncerten a dalok szövegírója, Bereményi Géza is, hiszen a legtöbb dal előtt elhangzott néhány szó annak keletkezéséről, és megidézték Cserhalmi Györgyöt, hiszen a Dixie című dal neki íródott, csak Udvaros Dorottya „elvette” azt.

Megható pillanat volt, mikor Udvaros Dorottya elmesélte, hogy Kulka János részt vett a Cseh Tamás halálának első évfordulójára rendezett koncerten, ahol a CsehTamás-dalokat színészek adták elő; a Karom kitárva dal azon szakaszát, melyben a „Nézz a fejembe” sor elhangzik, éppen Kulka János énekelte – a színművész tavaly stroke-ot kapott. A dal után felhangzó taps „Jánosnak is szól” – fogalmazott Udvaros Dorottya, aki elmondta: nagyon hisz kollégája teljes gyógyulásában.

Vidám pillanatok is akadtak bőven, például mikor kiderült, a koncert azért kezdődött negyedórás késéssel, mert az Udvaros Dorottyát szállító hölgy nem hozott magával személyi iratokat, így nem engedték át a határon. A művésznőért egy kisteherautót küldtek, hogy –  immár másodszor – felléphessen Nagyváradon szombaton este.

Remek hangulatban telt el az este, minőségi zenével, így mindenkinek csak ajánlani tudjuk: hallgassa a Majdnem valaki dalait, amelyből ízelítőül megemlítjük még a 21. század című dalt, a Hrutka Róberttel közösen előadott Randevú című duettet, és a művésznő számára írt Elmennék című „népdalt”, melynek éneklésére Szvorák Katalin tanította, akihez Novák Eszter testvérének, Novák Péternek a segítségével került a sokoldalú, tehetséges Udvaros Dorottya.

Fried Noémi Lujza