Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyaros ízek a majálison

A XXVI. Festum Varadinum hagyományos programjai között május 7-én, vasárnap majálissal várja az érdeklődőket, melynek programjai 10 órától kezdődnek a nagyváradi vársáncban (Sánc, ma Griviţei utca). A szervezők szerda délután ismertették a rendezvény néhány részletét.

magyaros izek a majalison

A Pro Rogériusz Kulturális és Közösségi Egyesület, az Ovisuli Egyesület és a Szigligeti Alapítvány szervezésében május 7-én, 10 és 16 óra között látogatható Mindenki majálisa – melyet idén Magyaros Ízek Forgataga néven hirdettek – újdonságokkal várja a vársáncba ellátogatókat.

Czvikker Katalin a Szigligeti Alapítvány nevében a rendezvény egyik alapvető változtatására hívja fel a figyelmet, hangsúlyozva, hogy idén nem verseny formájában készülnek majd a finom ételek, hanem a főzőcskézésben részt vevő tíz nagyváradi RMDSZ-körzet saját elhatározás függvényében főz majd. A megbeszélésen jelen lévő résztvevők többnyire magyaros gulyást és babgulyást emlegettek mint biztos menüpontot, illetve olyan, általuk szervezett közösségi programokat is ajánlottak a délelőtt folyamán, mint például várlátogatás és kosárlabdameccs, sakkjátszma, almapálinka-kóstoló. A zsűri – amely értékelni fogja az ételeket, illetve valamilyen formában minden csapatot díjazni fog – háromtagú lesz: Miske László (Debrencenből) és Meleg Vilmos színművészek, illetve Szőnyi József táncművész, a Szőnyi Pincészet és a Moszkva Kávézó tulajdonosa, a rendezvény egyik támogatója.

A majálisra sok diák, tanár és szülő is kilátogat majd, akik egyrészt általános iskoláik és gimnáziumaik részéről fognak bemutatkozni a színpadon, hangzott el a sajtótájékoztatón. Olyan különleges meghívottak is fellépnek majd a majálison, mint a Mistique mazsorettcsoport, a Unique Dance Stúdió, a Székelyhídi Tini Dance Center és id. Ozsváth József magánénekes, valamint a Szacsvay Imre Általános Iskola meghívására jelen lesz a debreceni Agora Tudományos Élményközpont, amely játékos formában ismerteti majd meg az érdeklődőket a tudományokkal. Czvikker Katalin hozzátette, a Festum Varadinum programjai okostelefonon is követhetők az egyszerű, FestivApp nevű alkalmazás segítségével.

Pető Dalma, az Ovisuli Egyesület elnöke azt emelte ki, hogy idén is Bihar megyei és nagyváradi vállalkozók járulnak majd hozzá a rendezvény sikeréhez.

Szamos Mariann