Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyarországra került a Herkules Kupa

Harminchetedszer rendezték meg a Herkules Kupa testépítőversenyt, Bihar megye legrégebbi nemzetközi megmérettetését. A szervezők, a Bihar Megyei Testépítő-egyesület és a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság idén is kénytelen volt a Félixfürdőn megtartani a rangos és színvonalas seregszemlét, amelyen román, magyar, szlovák és szerb sportolók feszítették meg izmaikat.    

-magyar 3

Nagyváradot tíz testépítő képviselte, rajtuk kívül dévai, vajdahunyadi, aradi, temesvári, bukaresti, kolozsvári, dési, jászvásári, nagybányai, resicabányai és szatmárnémeti sportolók léptek még színpadra.
A legnagyobb érdeklődés a női body fitness és fitness modell kategóriák résztvevőit övezte. Az elsőben a magyarországi Hajdrik Mária szerezte meg az első helyet a váradi Cristian Roşca (Rapid SK) és a szintén magyarországi Fekete Dóra előtt. A szlovák Éva Pilsakova negyedik lett, a magyarországi Kele Zita ötödikként, a váradi Borsi Emőke pedig hatodikként zárta a versenyt. A fitness modellek versenyét a magyarországi Iga Judit nyerte, megelőzve honfitársát, Bán Vivient és a szlovák Marta Lacovát. A további öt fellépő Tóth Jennifer (Magyarország), Loredana Poputa (Váradi Rapid SK), Monica Berciu, Claudia Oltean (mindketten Kolozsvár) és Adelina Vlaicu (Zilah) volt. A testépítők versenyében szintén volt női kategória, amelynek győztese a magyarországi Palecsány Judit lett, másodikként zárt a szlovákiai Lenka Balogova, míg a dobogó legalsó fokára a váradi Cristian Roşca állt fel.

Magyar 1_4015
A férfiak versenyében öt magyar és egy szerb siker született, a bajnokok bajnoka a 70-kg-os súlycsoport győztese, Lénárd János lett, ő vihette haza a Herkules Kupát. A trófeát és a legjobbaknak járó további kupákat Iosif Lucuş készítette. A díjakat Papik József, a megyei testépítő egyesület elnöke és a támogatók képviselői adták át, de Ionel Bungăut, a Körös SK elnökét, valamint Kóródi Józsefet, a megyei sport- és ifjúsági igazgatóság sportfelügyelőjét is felkérték a szervezők a ceremónián való részvételre.
A 2013-as Herkules Kupa férfiversenyének díjazottjai, a 70 kg-os súlycsoportban: 1. Lénárd János, 2. Hatvani Illés (mindketten Magyarország), 3. Ovidiu Cosma (Nagybánya), (…), 5. Viorel Deak (Rapid SK); a 75-kg-os súlycsoportban: 1. Bíró Szabolcs (Magyarország), 2. Hilgesz András (Rapid SK), 3. Claudiu Giurgi (Nagybánya); a 80 kg-os súlycsoportban: 1. Krucsai József, 2. Tira Róbert, 3. Vörös Balázs (mindhárman Magyarország), 3. Asztalos József (Rapid SK); a 85 kg-os súlycsoportban: 1. Földvári Attila (Magyarország), 2. Bogdan Mateşan, 3. Vadas Csaba, 4. Rácz István (mindannyian Rapid SK); a 90 kg-os súlycsoportban: 1. Darko Szenci (Szerbia), 2. Újlaki József (Rapid SK), 3. Forcek Attila (Szerbia); a +90 kg-os súlycsoportban: 1. Nagy Gergő (Magyarország), 2. Petr Rosner (Csehország), 3. Dénes József (Magyarország), 4. Paul Mălan, 5. Kovács Péter (mindketten Rapid SK), a masters kategóriában: 1. Krucsai József, 2. Asztalos József (Rapid SK), 3. Dénes József.
Boros Péter