Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyarból nyolcvanketten pótérettségiznek

A román nyelv és irodalom vizsgával kezdődött tegnap a 2015-ös őszi pótérettségi írásbeli szakasza, a első próbára összesen 1131 diák iratkozott be. A végzős diákok Bihar megye hat oktatási központjában vizsgáznak. A hétfői román vizsga minden központban zavartalanul kezdődött.

Illusztráció

Illusztráció

Az őszi pótérettségire összesen 1783 diák iratkozott be. A mai anyanyelv-vizsgára 82 magyar diákot várnak. Szerdán az osztályok profiljának megfelelő tantárgyból vizsgáznak a pótérettségizők. A legtöbben – összesen 804-en – matematikából és történelemből (109-en) írásbeliznek. Pénteken a választott tantárgyakból kell bizonyítsák tudásukat a végzősöknek. Közülük a legtöbben (464-en) a biológiát és a földrajzot (323-an) választották. Gazdaságtanból, filozófiából és szociológiából két-két diák pótérettségizik majd. A jegyeket szeptember 1-én függesztik ki a vizsgaközpontokban, és ugyanezen a napon élhetnek óvással a jelöltek. A végső eredmények szeptember 4-én derülnek ki.

Sz. G. T.