Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar–román rendőri együttműködésről tárgyaltak

A nagyváradi Continental Hotel adott otthont múlt hét pénteken és szombaton a rendőrök határon túli együttműködéséről szóló kétnapos szakmai konferencián, amelyen magyarországi és romániai rendfenntartó szervek vezető beosztású képviselői vettek részt.

magyar-roman 1

A rendezvény keretében bemutatták az Európai Unió Interreg V – A Románia–Magyarország finanszírozási programját, melyben a Bihar Megyei Rendőrség a Békés- illetve Hajdú-Bihar megyei Rendőrkapitányságok partnerségét keresi közös pályázatra. A vissza nem térítendő finanszírozási program 2014–2020 között az összes határmenti megye, vagyis román oldalon Szatmár, Bihar, Arad és Temes, magyar oldalon pedig Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg számára érhető el.

A program az intézmények határon átívelő együttműködésére, illetve közös integrált rendszerek kiépítésére és fejlesztésére szolgál. A magyar és a román rendőrök közötti újabb együttműködés, a PHARE CBC-támogatással megvalósult korábbi közös projektek folytatását képezheti majd.

Sz. G. T.