Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar–román focimeccs az Európa-bajnokságért

Kulcsfontosságú mérkőzést rendeznek ma a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező F csoportjában. A magyar válogatott a csoport éllovasát, Romániát fogadja, romániai idő szerint 21.45 órától a Groupama Arénában. A mérkőzést a TVR 1 és az M4 közvetíti élőben.

Érdekesnek ígérkezik Chiricheş (balról) és Dzsudzsák ma esti párharca

Érdekesnek ígérkezik Chiricheş (balról) és Dzsudzsák ma esti párharca

A román válogatott szerda délután érkezett meg Budapestre. Anghel Iordănescu szövetségi kapitány keretében ott van a váradi származású csatár, a Bihar FC-nevelés, Keserű Claudiu, aki valószínűleg kezdőként kap majd szerepet a találkozón. A magyar válogatott győzelem esetén közel kerülhet a jövő évi Eb-re történő kijutáshoz, ehhez viszont 34 év után újra le kell győznie a románokat. Eltiltása miatt ezúttal nem játszhat Gera Zoltán, a magyar csapat egyik húzóembere. Érdekesség, hogy a román válogatott a FIFA világranglista előkelő hetedik helyén áll, míközben a magyar csapat két helyet rontva a 37. helyet foglalja el a rangsorban, amelyet Argentína vezet Belgium és a világbajnok németek előtt.

A ma esti roman–magyar meccsel párhuzamosan több más Európa-bajnoki selejtezőre is sor kerül a hétvégén. A Digi Sport jóvoltából több találkozót is figyelemmel követhetnek majd a focibarátok.

A mai selejtezők, a D csoportban: Grúzia–Skócia (19, Digi Sport 3), Németország–Lengyelország (21.45, Digi Sport 2), Gibraltár–Írország, az F csoportban: Magyarország–Románia (21.45, TVR 1 és M4), Görögország–Finnország, Feröer–Észak-Írország (21.45, Digi Sport 1), az I. csoportban: Dánia–Albánia (21.45, Digi Sport 3), Szerbia–Örményország.

A holnapi találkozók, a C csoportban: Luxemburg–Macedónia, Ukrajna–Fehéroroszország (19, Digi Sport 3), Spanyolország–Szlovákia (21.45, Digi Sport 1), az E csoportban: Észtország–Litvánia, San Marino–Anglia (19, Digi Sport 2), Svájc–Szlovénia (21.45, Digi Sport 2); a G csoportban: Oroszország–Svédország (19, Digi Sport 1), Ausztria–Moldova, Montenegró–Liechtenstein (21.45, Digi Sport 3).

Három csoportban tegnap este került sor a mérkőzésekre, a következő program szerint, az A csoportban: Csehország–Kazahsztán, Hollandia–Izland, Törökország–Lettország; a B csoportban: Belgium–Bosznia-Hercegovina, Ciprus–Wales, Izrael–Andorra, a H csoportban: Azerbajdzsán–Horvátország, Bulgária–Norvégia, Olaszország–Málta.

Szeptember 7-én, ismét pályára lépnek majd az F csoport együttesei. A magyarok Észak-Írországba látogatnak, a románok a görögöket fogadják, a finnek pedig a csoport eddigi megelepetéscsapatával, a feröeri válogatottal meccselnek hazai pályán.

A csoportokból a csoportgyőztesek, a csoportmásodik válogatottak és a legjobb csoportharmadik is kvalifikálja magát az Eb-re, a fennmaradó nyolc csoportharmadik pedig oda-visszavágós alapon pótselejtezőn dönt a maradék négy kvótáról. A rendező Franciaország versenyen kívül indul a selejtezőkön. A csoportharmadikok rangsorában jelenleg második helyen áll a magyar csapat.

 

Az F csoport állása
1. Románia 6 4 2 0 7–1 14
2. Észak-Írország 6 4 1 1 8–4 13
3. Magyarország 6 3 2 1 5–3 11
4. Feröer 6 2 0 4 4–8 6
5. Finnország 6 1 1 4 5–8 4
6. Görögország 6 0 2 4 2–7 2