Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar majális a várban

Idén is a nagyváradi vársáncban tartották meg a Minden Magyar Majálisát. A vasárnapi, egész napot kitöltő programsorozat, különösképpen az esti koncertek nagyváradiak és Bihar megyeiek ezreit vonzották.

Az R-Go a nagyváradi magyar majálison

Az R-Go a nagyváradi magyar majálison

Napközben a gyermekprogramok játszották a főszerepet, de a nagyváradi magyar tannyelvű iskolák, valamint intézmények bemutatkozóit szintén nagy érdeklődés övezte.

A várárokba kilátogatók ehettek-ihattak is a lacikonyháknál, ahol az ilyenkor szokásos összes finomság kapható volt, s melyeknek ínycsiklandó illatát messzire elhordta a szél.

A délután órákban a nagyszínpadon és környékén is beindult az élet: Gryllus Vilmos, a Desperado és a Soulwave zenekar fellépése alapozta meg a hangulatot. Bár estére az időjárás megtréfálta a szabad ég alatt lévőket, a magyar könnyűzene kiemelkedő alkotóinak esti fellépésére így is mintegy öt-hatezren maradtak. Előbb a Wellhello, utána pedig a Szikora Róbert vezette R-Go élő koncertjére került sor.