Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar iskolákba a magyar szakosztályokat

A nagyváradi tanács mai ülésén születhet meg az elvi beleegyezés arról, hogy a 2015/2016-os tanévtől kezdődően a magyar szakoktatás a magyar gimnáziumokba kerüljön. Mint Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, az év elején fel akarták számolni a magyar oktatás húsz százalékát, ehhez képest mindhárom vitatott ötödik és kilencedik osztály elindulhat.

gyujtenek VAGNI

Hosszas tárgyalássorozat eredményeként születhet meg ma az elvi beleegyezés arról, hogy a magyar szakosztályok a magyar egyházi gimnáziumokban működhessenek tovább, ezért köszönet illeti mind a római katolikus, mind a református püspököt, szögezte le az ügyvezető elnök. A tervek szerint a 2015/2016-os tanévtől kezdődően a Traian Vuia-iskolában működő osztályok a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, míg a Mihai Viteazul-iskolában működő osztályok a Szent László Római Katolikus Gimnázium keretében működnek majd. Ha ezek a változtatások életbe lépnek, erős pedagógus- és diákközösség is kialakulhat, tette hozzá Szabó Ödön (fried)