Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar Filmek Klubja indul Nagyváradon

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című, Jávor Pál főszereplésével 1935-ben forgatott filmmel indítja útjára a Szent László Egyesület és az Erdélyi Magyar Néppárt Nagyváradon a Magyar Filmek Klubját. Egyelőre tizenkét állomásos programsorozatban gondolkodnak, de amennyiben a kezdeményezést siker övezi, úgy jövőre is folytatják a sorozatot.

Javor_Pal

Havonta jelentkeznek egy-egy, 1945 előtt készült magyar filmmel, de nem csak vetítésről szólnak majd az esték, hanem lehetőség nyílik kötetlen beszélgetésre is, Farkas László kezdeményező pedig olyan filmtörténeti kuriózumokkal készül minden alkalomra, amelyeket hiába keresünk a Wikipédián.

A szervezők 2017. január 18-án, szerdán 17.30 órától szeretettel várják a régi filmek szerelmeseit a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című mozi vetítésére az EMNT-irodába (Kálvin János utca 1. szám). A beszélgetés során pedig Jávor Pálról és az 1930-40-es évek világáról hallhatnak majd érdekességeket az érdeklődők.