Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar Attila pompásan érezte magát Nagyváradon

Nagy sikerrel zajlik a nagyváradi várszínpadon a Nyári Színházi Fesztivál, mely hétről hétre különleges, fesztiválhangulathoz illően szórakoztató színházi csemegéket kínál a közönségnek.

A legutóbbi előadás, a Budaörsi Latinovits Színház Kocsonya Mihály házassága (vidám népi válóper egy részben) apropóján Magyar Attila színművészt, a darab egyik kulcsfiguráját faggattuk nagyváradi élményeiről.

Mint elmondta, rendkívüli élmény és feltöltődés számára, hogy ezen a lelkületében is nyitott, szabadtéri váradi színházban játszhattak, mintegy 800–900 ember előtt, ami a pesti színházak közönségét tekintve is hízelgően leköröző méretű publikum.

Biró Norbert felvétele (oradealife.ro)

Biró Norbert felvétele (oradealife.ro)

Tulajdonképpen Hajdu Steve-vel együtt vitték végig a darab főfonalát, és a közönség mintegy másfél óra után is alig akarta őket leengedni a színpadról, mondta a színész.

A frappáns darabot eleve rengeteg improvizációs elemmel játsszák, amihez természetesen a közönség aktív reakciója is folyamatosan kellett. Mindez vasárnap este kiváló összmunkát eredményezett a színészek és a publikum között – tudtuk meg színművésztől. Példának okáért egy olyan apró szösszenet is rendkívüli sikert aratott, amikor egy szatyorral jelent meg a színpadon Magyar Attila, és jelezte, hogy kénytelen itt nálunk megejteni a bevásárlást a magyarországi vasárnapi zárva tartás miatt…

Magyar Attila külön kiemelte azt a nyitottságot és lelkesedést, amivel a magyarországi vendégeket a váradi közönség fogadja.

Bár ezeknek a fiúknak a profi színházi munka is igazi játék és feltöltődés, azért munka után édes a pihenés. Itt Attila megragadta az alkalmat, hogy külön kiemelje az itteni ételek egyedülálló, és „odahaza” nem tapasztalható ízeit (különösen a borscsét), s persze a helyi sörök bukéját is hangsúlyosan dicsérte, nem beszélve a nagyváradi pezsgő nyáresti hangulat méltatásáról.

Külön köszönettel szólt az NMD-s szervezőkről, akikkel a Mandala Dalszínház és a Bihar megyei RMDSZ jóvoltából immár három éve folyamatosan tartják a nyári fesztiválkapcsolatot, és ígérik, még többször jönnek hozzánk hasonló „színházi nyaralást” megejteni. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozzuk, érdemes eljönni augusztus 7-én, pénteken 21 órakor is a várszínházba, amikor Marc Camoletti Félrelépni tilos! című darabját játsszák, melyben Magyar Attila szintén fellép.

Tóth Gábor