Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magyar Attila és társai szórakoztatták a váradi közönséget

Közel egyhetes vörös-jelzéses kánikula-riadó után, vasárnap este végre leszakadt az ég Nagyváradon, megkönnyebbülést hozva úgy a természetnek, mint a hőségtől elcsigázott lakosságnak. Az eső miatt így senki nem panaszkodott, s a rossz idő nem okozott fennakadást a VI. Nyári Színházi Fesztivál aznap esti előadásában sem, melyet a szervezők a kezdés előtt néhány órával kénytelenek voltak a vársánc-béli szabadtéri amfiteátrumból áthelyezni a szakszervezetek művelődési házának nagytermébe. A helyszín-változást rutinosan fogadta a nagyváradi publikum és a művelődési ház széksorai megteltek.

magyar attila 1

Az egybegyűlteket az előadást megelőzően Pásztor Sándor megyeitanács-elnök, Dobos László, a Mandala Dalszínház vezetője, valamint Kőrösi Kristóf, a társszervező Nagyváradi Magyar Diákszövetség vezetője köszöntötték. A programon ezúttal Michael Steward Szeretem a feleségem című humoros darabja szerepelt, melyről a rendező-főszereplő, Magyar Attila így nyilatkozott: „házaspár hőseink kényelmesen ringatóznak a házasélet hullámain, ám ez kevés nekik. Haladni akarnak a korral, valami izgalmat akarnak csempészni az életükbe. A két férj kitalálja, hogy párt cserélnek, mert ez a trendi. Izgalom lesz is bőven. Ám az ötlet nem válik be…”

magyar attila 2

A darab az első perctől kezdve be is igazolta az előrevetetteket: nem hagyta nyugodni a közönség rekeszizmait, s a komikus jelenetek, valamint a színészi megvalósítások hamar elfeledtették a közönséggel az eső okozta kellemetlenségeket, és a Mandala dalszínház előadásainál megszokott felhőtlen kikapcsolódást nyújtott.

Sz. G. T.