Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Mágnás Miska

Augusztus 21-én, ma 20 órától a Mágnás Miska című operettet (jegyár 20 lej) nézhetik meg az érdeklődők. Augusztus 30-án, vasárnap 20 órától A csúnya lány című vígjátékkal (jegyár 20 lej) zárul a 4. Nyári Színházi Fesztivál, melynek rendezője a Jászai-díjas Mikó Imre. Esős idő esetén a 0749/500-235-ös telefonszámon lehet érdeklődni, hogy megtartják-e az előadást.

magnas plakat

A Korláthy-birtok melletti vasútépítkezés mérnöke, Baracs István beleszeret a vásárban a parasztálruhás grófkisasszonyba, Rollába. A gróf estélyt ad, mert szeretné elérni, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül. Baracs az estélyen ráismer Rollára, és tréfából a távollévő gróf Eleméryként mutatja be inasát, Miskát. Rolla viszonzásul cselédlányát, Marcsát öltözteti be Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke, viselkedése az úri világ karikatúrájává válik. Az operett elhagyhatatlan figurái Pixi és Mixi, a két piperkőc, kissé együgyű gróf, akik mindent elkövetnek azért, hogy Rolla ne a szerelmet válassza. De, mint minden operettben, így itt is a szerelmesek végül egymásra találnak.

A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve. Először 1916-ban mutatták be, dalai (pl. Cintányáros cudar világ, Hoppsza Sári) hatalmas slágerekké váltak. Sikerét szatirikus, mulatságos történetének és az örökzöld slágereknek köszönheti, nem véletlen, hogy időről időre színpadra kerül.

Szereposztás: Miska: Bozsó József, Marcsa: Teremi Trixi, Rolla: Szeredy Krisztina, Baracs: Vadász Zsolt/Kiss Zoltán, Pixi: Szirtes Gábor/Bodrogi Attila, Mixi: Benkóczy Zoltán/Gyurity István, Korláth mama: Halász Aranka, Korláth gróf: Kokas László. Rendező: Bozsó József.