Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Magashegyi Underground a Moszkvában

Február 14-én, pénteken 20 órakor a Magashegyi Underground együttes koncertezik a nagyváradi Moszkva Kávézóban. A belépőjegy elővételben 10 lej, közvetlenül a koncert előtt 15 lejbe kerül.
A Magashegyi Underground egyedi hangulatú zenei világával folyamatos lendületet biztosít magának az egyre szélesebb rajongói tábor további gyarapítására. A szöveg és a zene hangulata néha abszurd ellentmondást sugall. A vidám dallamok és a keserédes mondanivaló disszonanciája izgalmas élmény elé állítja a hallgatót.
Tavaly megjelent, Tegnapután című albumukat a kritikusok és a közönség is nagyon szerette. A lemezen szereplő mindhárom sláger – Álmatlanság, Árnyék, Esőnap – volt a hónap legjátszottabb dala a Petőfi Rádióban.
– Sokan érzik úgy, hogy a Tegnapután lemezünk nőiesebb lett, mint az Ezer Erdő – mesélte Bocskor Bíborka, a zenekar énekesnője. – Mi nem gondolkodtunk szétválasztóan, az érzéseket, érzeteket szerettük volna kibontani egy-egy dal formájában. Mint énekes tolmács, ha a nagyon alapértelmezett dimenzióból nézzük, akkor mondhatjuk, hogy a mérleg oldalát a nőiség oldalára húztam. Annyira azért nem konceptuális a lemez, hogy a dalok egy dramaturgiai ívet kövessenek, legtöbb dal ugyanazt a vég előtti pillanatot próbálja kibontani, értelmezni, megtalálni.

magashegyi 2