Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma vonulnak a virágkocsik

Nagyváradon ma délután hat virágkocsit láthatnak abból a 16-ból, melyek tegnap, az államalapítás és Szent István ünnepén Debrecenben vonultak fel. A Nyitott Ablak Európára nevű program keretében több mint kétszáz fellépőt láthatnak majd a menetben Nagyvárad utcáin, többek között a nagyváradi Csillagocska Néptáncegyüttest, az Exclusive Dance Görböc Néptáncegyüttest, a Pusztai Farkasok íjászait, az Unique Dance Studio és a Mystique Menettánccsoport táncosait.

Archív felvétel

Archív felvétel

A virágkocsik 15 órára érkeznek be a városban megszokott helyükre, a Téglavető (ma Dacia) úti úgynevezett „zig-zag” tömbházakhoz. Ott áll majd össze a menet, mely hintók és lovasok vezetésével 16 órakor indul el a Dacia sugárúton a Petőfi park felé, majd a Sztaroveszky (ma Magheru) sugárúton érik el a Nagyvásárteret (ma December 1. park), 17 –17.31 óra körül ahol a katonaszobor körül állítják ki a virágkocsikat 19.30 óráig. A parkban a gyermekeket különféle programokkal várják, lesz például arcfestés, a szökőkút melletti színpadon pedig sorra láthatják majd a felvonulásban résztvevő csoportokat.

F. N. L.