Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma vízilabda világliga selejtezőmeccseket játszanak

Öt váradi játékos kapott meghívót a román férfi vízilabda-válogatott keretébe, amely ma délután Görögországgal játszik a világliga selejtezőjében. A 17.30 órától, Izvorani-ban sorra kerülő találkozót a Digi Sport 3 közvetíti.

A görögök ellen készülő keretben ott van a Román Szuperliga góllövőlistájának éllovasa, Negrean Tibor, valamint Andrei Creţu, Alex Popoviciu, Szabó Roland és Bogdan Remes (mindannyian a bajnoki címvédő Nagyváradi VSK-Digűi játékosai), de Marius Ţic (Bukaresti Sportul Corona) pályafutása is Váradról indult.

Öt váradi pólózó bizonyíthat a román válogatottban

Öt váradi pólózó bizonyíthat a román válogatottban

 

Visszavágásra készülnek

A hellének magabiztosan, hét góllal (15––8) nyertek az Athénban megrendezett találkozón, a román csapat ezúttal viszont erősebb lesz, miután a bukaresti Steaua játékosaira is számíthat Dejan Sztanojevics szövetségi kapitány. A románok és a görögök legutóbb a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon találkoztak, akkor szoros meccsen maradt alul ellenfelével szemben a román csapat.

A román válogatott kerete: Marius Ţic Dragos Stoenescu şi Mihai Drăguşin (kapusok), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Dimitri Goanţă, Mihnea Chioveanu, Andrei Creţu, Mihnea Gheorghe, Alexandru Ghiban, Alex Popoviciu, Daniel Teohari, Szabó Roland, Bogdan Remes, David Bota, Victor Antipa.

A csoport másik meccsén a világbajnok magyar válogatott Szlovákiával játszik idegenben. Három fordulót követően a következőképpen áll a csoport: 1. Magyarország (9 pont), 2. Görögország (6), 3. Románia (2), 4. Szlovákia (1).

 

Veretlenül nyerték a Volvo Kupát

 

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese a hétvégén százszázalékos mérleggel hódította el a Volvo Kupát, legyőzve a horvát, az amerikai és a kanadai válogatottat.

A Szőnyi úti uszodában rendezett négycsapatos tornán Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége – az Egyesült Államok 21-11-es, majd az olimpiai bajnoki címvédő Horvátország 9-6-os legyőzése után – már úgy szállhatott vízbe, hogy első helyét nem veszélyezteti semmi. A vége 9-7 lett a házigazda javára, amely így veretlenül zárt az élen.

A 9. Volvo Kupa eredményei: Horvátország-Kanada 11-5, Magyarország-Egyesült Államok 21-11, Egyesült Államok-Kanada 11-11, Magyarország-Horvátország 9-6, Magyarország-Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2), Horvátország-Egyesült Államok 15-8 (5-1, 3-3, 4-2, 3-2). A végeredmény: 1. Magyarország 9 pont, 2. Horvátország 6, 3. Kanada 1 (23-31), 4. Egyesült Államok 1 (30-47).

 

Könnyű vb-csoport

A vizes sportokat tömörítő Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elkészítette a nyári kazanyi vb csoportbeosztását. A címvédő magyar válogatott könnyű csoportba került, így borítékolható az első hely megszerzése, ám azt követően, az egyenes kiesés rendszerben, kemény ellenfelekkel találja majd szembe magát a Benedek-gárda.

A férfi torna csoportbeosztása, A csoport: Horvátország, Kína, Brazília, Kanada, B csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Oroszország, C csoport: Magyarország, Kazahsztán, Argentína, Dél-Afrika, D csoport: Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán.

Amennyiben csoportelső lesz, a nyolcaddöntőben a D csoport 4. helyezettjével (vélhetően Japánnal) kerül szembe a magyar csapat). A román válogatottnak sem sikerült kvalifikálnia magát a vb-re.

A nőknél a D jelzésű csoportba került a magyar csapat, amelynek ellenfelei a házigazda orosz, a kínai és a francia válogatott lesz.