Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma van a magyar költészet napja

Archív felvétel

Archív felvétel

Magyarországon 1964 óta ünneplik a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján (1905-ben született). A magyarországi rendszerváltás óta a Magyar Írószövetség és az anyaországon kívüli magyar közösségek is különböző rendezvényekkel bekapcsolódnak az ünneplésbe. Ezen a napon született egyébként Márai Sándor is (1900-ban).

Április 11-én a magyar közösségek rengeteg irodalmi programmal (könyvbemutatók, versfelolvasó estek, szavalóversenyek) tisztelegnek a magyar líra előtt. Ez alkalomból rendhagyó, költészet-napi ünnepi biciklitúrát szerveztek a nagyváradiaknak április 9-én Jelenits István irodalmár vezetésével, ma pedig a nagyváradi József Attila-szobornál lesz ünnepség (lásd alább).

 

Főhajtás József Attila szobránál

Az RMDSZ nagyváradi szervezetének támogatásával április 11-én, a magyar költészet napján, immár hagyományosan a költő szobránál rövid ünnepséget szervez a váradréti és a délrogériuszi RMDSZ körzet 17 órától. Koszorúzás nem lesz, viszont akinek lehetősége van rá, vihet egy szál virágot. Szeretettel várnak minden ünnepelni vágyót!