Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma sorsolnak a másodosztályban

Elsőként a másodosztályú labdarúgó-bajnokság programját sorsolják ki az új idényre, kedden pedig  a harmadosztályban részt vevő együttesek ismerik meg a menetrendet.

Ellenfeleket biztosan kap a Bihar FC, de az még kérdéses, lesz-e pénz rá, hogy nekivágjon az új idénynek a piros-kék együttes

Ellenfeleket biztosan kap a Bihar FC, de az még kérdéses, lesz-e pénz rá, hogy nekivágjon az új idénynek a piros-kék együttes

A Nagyváradi Bihar FC sorsa egyelőre kérdéses, annyi bizonyos, hogy a piros-kék együttes ma koradélután már tudni fogja melyik ellenfelével játszik majd az első fordulóban. Az még kérdéses, hogy eljut-e a csapat a bajnoki rajtig. Bár beiratkozott mind a másodosztályba, mind pedig a megyei első osztályba, valamint a korosztályos megyei utánpótlás küzdelmekbe, a váradi klub helyzete egyre kritikusabb.

 

Sürgősen pénz kell!

A klubot a csődtől megmenteni szándékozó magánbefektető ajánlatára eddig még nem bólintott rá a Bihar Megyei Tanács vezetősége, s mivel a Bihar FC-nek a Román Labdarúgó-szövetségnél és a megyei labdarúgó-egyesületnél is komoly tartozása van, ezért a hatályos szabályok értelmében nem indulhat el a bajnokságban. A felnőtt csapatok mellett az ifjúsági gárdákat is érinti a tilalom, így ha jövő hét elejéig nem talál anyagi forrást a klub, hogy rendezze a tartozásokat, szinte bizonyos, hogy csapatai nem vehetnek részt a bajnokságokban.

Ha valamiféle csoda folytán a piros-kék klub csapatai mégis nekivághatnak az új idénynek, alig egy hónap áll a rendelkezésre, hogy törlesszék a négyszáz ezer euróra rúgó tartozást, annak érdekében, hogy a klub ne menjen csődbe.

 

Kemény ellenfelek

A másodosztály nyugati csoportjában sem számíthat sok jóra a Bihar FC, hiszen három volt élvonalbeli gárda (Medgyes, Kolozsvár, Brassó) vág neki a küzdelemnek. A többi ellenfél sem elhanyagolható, így a jelenlegi körülményeket figyelembe véve, biztos kiesősjelöltként lehet tekinteni a váradiakra. A másodosztály csoportbeosztása, a keleti csoportban: Bukaresti Rapid, Galaci Oţelul, Piatra Neamţ-i Ceahlăul, Clinceni-i FC, Buzău Gloria, Bákói FC, Suceavai Rapid CFR, Brăilai Dacia Unirea, Dorohoi-i FC, Baloteşti-i SK, Berceni-i FC, Konstancai Farul, Pojorâta Bucovina, Călăraşi-i Dunărea. A nyugati csoportban: Medgyesi Gaz Metan, Brassói FC, Kolozsvári Universitatea, Mioveni-i SK, Resicabányai Metalul, Tatrangi Unirea, Szatmárnémeti Olimpia, Râmnicu Vâlceai VSK, Karánsebesi FC, Pankotai Şoimii, Târgoviştei Chindia, Aradi UTA Öreg Hölgy, Nagybányai FC. Az első fordulóra augusztus 29-én kerül sor.

 

Kedden ismét sorsolnak

A tavalyihoz hasonlóan két csapat képviseli majd Bihar megyét a harmadosztályban. Az újonc Nagyváradi Luceafărul mellett a Fugyivásárhelyi SK is az ötödik csoportban szerepel, míg a Váradszentmártoni KSK visszalépett a küzdelemből. A bihariak ellenfelei a Zilahi FC, a Máramarosszigeti VSK, a Zsuk FC, a Szászrégeni Avântul, a Radnóti FC, a Csíkszeredai AFK, a Kolozsvári Sănătatea, a Galdai Industria, a Receai AFC, a Bălani Luceafărul, a Székelyhduvarhelyi AFC és a Dési Unirea lesznek. A Tordai Arieşul együttesét szerdán kizárta a bajnokságból az RLSZ fegyelmi bizottsága, de a döntés nem végleges. A bajnokság augusztus 28-án kezdődik.