Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma Román Kupa-meccset játszanak Belényesben

A bihari labdarúgócsapatok közül elsőként a Belényesi Bihorul lép pályára hivatalos találkozón a 2015–2016-os idényben. A Fekete-Körös menti gárda a Szatmárnémeti Olimpia II. együttesét fogadja ma 17.30 órától.

Tétmeccsen bizonyíthatnak a belényesi labdarúgók

Tétmeccsen bizonyíthatnak a belényesi labdarúgók

A találkozóra a Román Kupa első fordulójában kerül sor. A belényesiek és a szatmáriak is megnyerték a megyéjükben megtartott selejtezőt, így kerültek be a kupaküzdelem országos szakaszába. Az eddigiekkel ellentétben a Román Labdarúgó-szövetség (RLSZ) nem adott esélyt minden megyei győztesnek, hogy hazai pályán küzdjön a továbbjutásért. A Bihorul szerencsés volt, mert saját közönsége előtt játszhat ma délután. A csapat kispadján Kovács Rudolf foglal helyet, aki öt év szünet után tért vissza Belényesbe. A főként ifjúsági korú játékosokból álló gárda számára rövid volt a nyári szünet, ugyanis alig három hete még Buftean szerepelt a Bihorul az országos U19-es bajnokság döntőjében. Az ottani csapatból hatan tagjai a felnőtt gárda kezdősorának. A mai meccs előtt két edzést vezetett Kovács Rudolf, miután a megyei első osztályban szereplő belényesiek hétfőn délután kezdték el az alapozást az új idényre.

A mai meccsel egy időben további 31 találkozót rendeznek országszerte, öt mérkőzést nem játszanak le, mivel a vendégcsapatok írásban jelezték az RLSZ felé, hogy anyagi gondok miatt nem tudnak részt venni a küzdelemben.