Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma még lehet könyveket vásárolni

Hétfőn ismét Nagyváradra érkezett a piliscsabai Pázmány Péter Egyetem mellett található és azzal együttműködő Quintus Antikvárium, hogy újabb értékes köteteket kínáljon a könyvolvasóknak.

ma meg

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem előcsarnokában lehet még a mai nap folyamán, 7 és 18 óra között, a Quintus Antikvárium több ezer kötetes kínálatából válogatni. Az esős idő ellenére, és minden bizonnyal a kedvező helyszínválasztásnak köszönhetően, ez alkalommal is igen sokan nézelődtek és vásároltak a standok és dobozok sorai között.

A kínálatban minden érdeklődési körnek megfelelően megtalálhatóak kötetek, mint például magyar és világirodalom, történelem, művészetek, zene, filozófia, pszichológia, szociológia, orvostudomány, angol nyelvű kötetek. Ezen kívül különleges kiadványokra, ritkaságokra is rá lehet bukkanni, mint például régi újságok, folyóiratok a múlt század első feléből (Új IdőkMagyar Nők Lapja, stb.).

A félévente jelentkező könyvvásárral az antikvárium vezetője, Baghy István mindig szívesen jön Nagyváradra, és szívesen folytat kellemes eszmecserét a keresgélőkkel, akiknek igyekszik a segítségükre lenni. „Olvasás nélkül nincs művelődés, a megoldás egyedül a jó könyv, részünkről a jól ajánlott könyv lehet – mondta az antikvárium vezetője egy néhány hónappal ezelőtti beszélgetés során –, és hogy valaki többnyire idegeneknek tudjon ajánlani egy jó könyvet, ahhoz sok-sok évi könyvszakmai tapasztalat és persze némi emberismeret is szükséges, hiszen azok száma, akik könyvre hajlandók pénzt adni, egyre fogyatkozik.”

A Quintus Antikvárium vezetője szerint egy antikváriumnak amellett, hogy megőrzi a ritkaságokat, az is dolga, hogy megfizethetővé tegye a közönség számára az óhajtott köteteket.

Szamos Mariann