Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma Liliom

November 6-án, ma 17 órától kerül ismét műsorra a Liliom című előadás a nagyváradi Szigligeti Színházban. Mára a Juhász Gyula-bérlet érvényes. Jegyvásárlásra is van lehetőség a színház pénztáránál 11-17 óra között, illetve egy órával az előadás előtt. Jegyárak: 10 (az erkélyre), 20 (a zsöllyébe), 25 (az oldalpáholyokba), illetve 30 lej (a központi páholyokba)

liliom9

A Liliom ballada két, egymásra utalt ember néma szerelméről. Ének a Paradicsomból való kiűzetésről. A végzet játéka egy olyan emberrel, aki nem ismert megalkuvást, kerülte a törvényt és a hétköznapokat. Molnár Ferenc vurstli áhítatú, édes-bús legendája a maga kedvesen líraizáló érzelmességével, a tiszta szívű vagányok és a szerelmes kis cselédek kétségkívül hatásos sablonromantikájával a magyar drámairodalom egyik legtöbbet játszott darabja, amelyet Szikora János Jászai Mari-díjas rendező, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója állított színpadra Nagyváradon.