Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma lezárják a forgalmat a központban

A váradi katonás és rendfenntartó szervek lázasan készülődnek Románia december 1-jei nemzeti ünnepére. A tervezett katonai felvonulás és ünnepi koszorúzás főpróbáját ma délelőtt tartják a megyeszékhelyen, ezért 9.30 és 10.30 óra között lezárják a gépkocsiforgalmat a Szent László téren.

ma lezarjak

A Bihar Megyei Prefektúra kedden hozta nyilvánosságra a nemzeti ünnep hivatalos programját, amely december 1-jén, 10 órától veszi kezdetét Vitéz Mihály szobránál. Az ünnepség elején bemutatják majd a megjelent hivatalosságokat, majd a román himnusz eléneklését követően a nagyváradi katonai laktanya lelkészei mondanak áldást. Fél 11-től Viorel Faur történész beszél majd az 1918 december 1-jei eseményekről, majd Claudiu Pop prefektus oszt ki elismerő okleveleket és zászlókat a különböző területeken eredményes szakembereknek. Előreláthatóan 10.45-től kezdik meg a koszorúzást, 11 órától pedig a Traian Moşoiu veterán-kórus ad elő hazafias nótákat. A katonai felvonulás 11.15-től veszi kezdetét.

A prefektúra ugyanakkor arra emlékeztet, hogy a koszorúzás napján, december 1-jén 9 és 11.45 óra között ugyancsak kizárják a gépkocsiforgalmat a Szent László térről.

Szombati-Gille Tamás