Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma lesz a délvidéki fórum Nagyváradon

A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a délvidéki magyarság kálváriájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők február 27-én, ma 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termében, a Városháza (Primăriei) u. 27. szám alatt.

A vendégek: Csorba Béla író, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke, Guszton András újságíró (képünkön), Temerin volt polgármestere és Ternovácz István újságíró, az Újvidéki Rádió szerkesztője. A terítékre kerülő témák: Magyarok és németek Tito koncentrációs táboraiban; Hogyan tisztították meg a magyaroktól a Sajkás-vidéket; Az ellenségkép módosulása a kuláküldözéstől az antisztálinista sztálinizmusig.

Az est házigazdája Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő. A fórumot követően megkoszorúzzák az egyetem udvarán található emléktáblát. A külhoni magyarokat összekapcsoló testvéri szolidaritás szellemében a szervezők, azaz az EMNT és a Partiumi Magyar Művelődési Céh minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre.

penteken guszton