Nagyvárad, Kapucinus utca (ma Traian Moşoiu) 10. sz. (0359)467-222 reggeliujsag@gmail.com rss twitter Facebook Follow us:

Ma kezdődik az Antonio Alexe Emléktorna

Saját közönsége előtt is bemutatkozik a Nagyváradi VSK-ESK férfi kosárlabdacsapata, amely ma 19 órától a lengyel Ostow gárdájával játszik felkészülési meccset az Antonio Alexe Emléktorna nyitónapján.

Ingyenes a belépés az idei emléktornára

Ingyenes a belépés az idei emléktornára

A bajnoki címvédő váradi gárda eddig két felkészülési tornán vett részt, az elsőben harmadikként zárt Nagyszebenben, Marosvásárhelyen viszont már a legjobbnak bizonyult, a döntőben a házigazdákat felülmúlva a tavalyi idén bajnoki döntőjének megismétlésében. Az Antonio Alexe Emléktornára hetedszer kerül sor a volt kiválóság nevét viselő sportlétesítményben. Idén csak két ellenfele lesz Cristian Achim együttesének, s a rendezvénynek jótékony célja van, ugyanis egy beteg kisfiú Andreas Dominic gyógykezelésére gyűjtenek adományokat. Egyébként a meccsekre ingyenes a belépés.

Şerban Sere, a VSK elnöke örömmel nyugtázta, hogy eddig közel hétszáz bérletet adtak el a bajnokcsapat következő idénybeli meccseire. „Sok munka vár még ránk, s a hétvégi tornán erős ellenfelek, köztük a szerb Partizan ellen bizonyíthatjuk felkészültségünket” – harangozta be az emléktornát a VSK volt menedzsere, a klub jelenlegi elnöke.

A váradiak első ellenfele a lengyel Slam Stal Ostrow lesz, amelyben három olyan kosárlabdázó is pályára lép, akik korábban megfordultak Romániában. Aaron Johnson (Craiova), Porter Troupe (Târgu Jiu és Steaua) illetve Hristo Nicolov (Steaua, Kolozsvár és Temesvár). A belgrádiakat nem kell különösebben bemutatni, hiszen évek óta meghatározó szereplői a nemzetközi kupáknak.

Branko Mirkovics a VSK új irányítója a Bellotto cég által gyártott mezben

Branko Mirkovics a VSK új irányítója a Bellotto cég által gyártott mezben

 

Új támogató

A váradi bajnokcsapat új felszerelésben lép majd pályára a tornán, azt követően pedig a 2016/2017-es idényben. A margittai Bellotto céggel kötött együttműködés révén a csapat új felszerelést kap. „Örömmel tölt el, hogy egy bihari cég által készített felszerelést ölthetünk magunkra, emellett közel 15 ezer eurós megtakarítást is jelent ez a támogatás a klubnak” – közölte Sere. A kedden tartott sajtótájékoztatón elsőként a bajnokcsapat bolgár irányítója, Branko Mirkovics öltötte magára az új felszerelést. A margittai székhelyű, nemzetközileg is elismert sportfelszerelést gyártó vállalatnak nagyszerepe volt benne, hogy három évtizedes szünet után ismét megrendezték a Bihari körverseny nevet viselő országúti kerékpárversenyt, amelynek rajtjára a nagyváradi Szent László téren került sor.

 

Meccsprogram

Az Antonio Alexe Emléktorna programja, ma 19 órától: Nagyváradi VSK-ESK – Slam Stal Ostrow, holnap, 19 órától: Slam Stal Ostrow – Belgrádi Partizan, szombaton, 18 órától: Nagyváradi VSK-ESK–Belgrádi Partizan.

Serban Sere, a VSK elnöke

Serban Sere, a VSK elnöke

 

Szuperkupadöntő

A váradiak számára a hétvégi torna lesz az utolsó erőfelmérő az új idény első hivatalos meccse előtt. Jövő csütörtökön a Román Szuperkupa döntőjében lép pályára Cristian Achim együttese, amelynek ellenfele a kupagyőztes Kolozsvári UBT lesz. A két gárda a kupadöntőben is összecsapott egymással az Antonio Alexe Sportcsarnokban, akkor a kincses városiak kerültek ki győztesen a csatából, ám a bajnokságban a váradiak tudták magasba emelni az első helyért járó serleget. A szuperkupadöntő 18 órától kezdődik, s a szabályok szerint egyetlen román játékos kell csapatonként a pályán legyen a meccs folyamán.